Златна кола – Lamborghini Aventador в Книгата на “Гинес”

delga
снимка: automedia.investor.bg

Това е връхната точка, която може да бъде постигната в света на автомобилите! Оттук повече няма накъде. Доказателство за това е зашеметяващият Lamborghini Aventador LP 700-4., конструиран от висококачествено злато, платина и карбонови нишки. На това му се казва истинско бижу – 24 карата с диаманти, а не просто кола.

Lamborghini Aventador е проектиран от немския инженер Робърт Гюлпен, който за последните дванадесет години се е специализирал в тунинговането на автомобили. Основната цел и идея на компанията е новият модел Aventador LP 700-4 да бъде най-скъпата кола на планетата, и да ни демонстрират това, как трябва да изглежда той. Наистина е зашеметяващ. Има един модел, представен на автомобилно изложение в Дубай, но е само образец в мащаб 1 към 8 и не е направен от злато. Купувачите имат серия от възможности, което означава, че могат да си избират по свой вкус материалите, подходящи за изработването на автомобила или по-точно скъпата “играчка”.

снимка: интернет

Материалите, които се използват в производството на Lamborghini Aventador, ще струват около 2,6 млн. щатски долара, като се използва платина, 24-каратово злато и диаманти, което напълно оправдава тази цена.

Вратите, както и джантите също са от истинско злато и платина. Същото важи и за интериора – седалките, воланът – фино изработени от скъпия камък. Фаровете и тапицерията на седалките  са богати на диаманти от най-високо качество. Корпусът на автомобила е изработен на базата на въглеродни влакна и след това покрити със слой от чисто злато, теглото и е  500 килограма.

Златният автомобил Lamborghini Aventador е на цена от около 7,5 млн. щатски долара и ще се проведе търг в столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби. Около 650 хил. щатски долара са предназначени за благотворителна кауза.

Златната кола на име Lamborghini Aventador получи четири номинации за Книгата рекордите на “Гинес”: най-скъпа кола в света,

Next Post

Ford с модел, който следи здравословното състояние на водача

Ford представиха модел, който мисли за нашето здравословно състояние и безопасност на пътя. Освен спортната си визия Ford S-MAX Conept е изключително интелигентна кола. Оборудвана е със система, която наблюдава здравословно ни състояние. Нарича се ECG Heart Rate Monitoring – измерва кръвната захар на водача, а също така следи и […]

Може да харесате още