Новата версия на Leica M, но с визия от 50-те години на миналия век

delga
Снимка: интернет

Дизайнери от прочутата немска марка Leica и Джонатан Айв, популярният дизайнер на уникалното мобилно устройство Apple, преди повече от година планираха да разработят съвместно фотоапарат – лимитирана версия на Leica М. Тази интересна новина относно сътрудничеството на Айв и Leica съобщи самият собственик на Leica М д-р Андреас Кауфман. Днес вече плановете им са осъществени и уникалното устройство е готово.

Оригиналната версия на въпросната марка фотоапарати е с доста дълга история – датира още от 1950 година, като идеята е тази версия на Leica М да бъде със същата визия.
Ексклузивното издание на фотоапарата ще бъде една единствена бройка. Устройството ще се продава на благотворителен търг от Sotheby’s.

На 23 ноември в Ню Йорк (САЩ) ще се проведе благотворителното мероприятие. Събраните средства от уникалното устройство ще бъдат дарени на благотворителната организация (RED), създадена от фронтмена на ирландската група U2 Боно, в борба със болестите – СПИН, HIV , малария, туберкулоза. От тези болести страдат хиляди хора по света, а при липса на средства и информация изходът е фатален. Приходите, които се очакват от продажбата на уникалния фотоапарат, са между 500 хил. и 750 хил. щатски долара.

Снимки: overgaard.dk

Цената вероятно ще бъде различна от тази на повечето фотоапарати, като се има предвид огромното количество работа и време, вложени в производството му. Проектантите в продължение на 85 дни са тествали 500 различни модела, докато стигнат до финалния дизайн.

С помощта на лазерна технология е изваяна алуминиевата повърхност на новата версия на фотоапарата Leica М. Що се отнася до характеристиките на устройството: ще разполага с 24-мегапикселов full-frame CMOS сензор, предлага се с 50-милиметров обектив с максимална диафрагма F/2 бленда, подобен на стандартния Leica.

Съвсем скоро ще имаме възможност да разберем повече данни относно уникалното творение на големите дизайнери Марк Нюсън и Джонатан Айв и вероятно тези, които са любители на нова технология с ретро стил, са най-нетърпеливи.

 

Next Post

Ново ДНК изследване доказа, че първите опитомени кучета са били европейски

Според нови данни от научни изследвания кучета са били опитомявани преди деветнадесет до тридесет и две хиляди години в Европа. Новите ДНК изследвания на фосили от вълци и кучета потвърждават тезата, че за първи път тези животни са били опитомени в Средния Изток или Източна Азия. Научни изследователи са на […]

Може да харесате още