Ново проучване доказа, че видео игрите не влияят върху поведението при децата

delga
Дете играе на компютърна игра
Компютърните игри не влияят на поведението при децата

Ново изследване, направено във Великобритания, доказа, че играенето на видео игри не води до проблеми в поведението като липса на внимание или депресия. Общоприето мислене е, че играещите видео игри са асоциални хора, които по-късно развиват и психически заболявания. Проучването на университета в Глазгоу е базирано на данни от хиляди майки, които са следили поведението на децата си.

Показателите, които са следили загрижените родители са емоционални симптоми, проблеми с приятели, хиперактивност и силно социално поведение. Една от целите, които си поставят английските учени е да се установи има ли връзка между прекараното време пред монитора, емоционалното израстване и интелектуалното израстване. Изследването е фокусирано най-вече върху въздействието на видео игри и телевизионни предавания върху единадесет хиляди деца. Друг аспект на научния експеримент е дали продължителното играене на видео игри води до по-голяма агресия, депресия или някакви психически заболявания. Учените проучват и дали игрите влияят по-силно когато потребителят е по-прехласнат по тях и непрестанно ги играе. Резултатите от извършеното научно изследване сочат, че продължителното и често играене на видео игри няма никакъв ефект върху поведението на играещите. Гледането на телевизия обаче в продължение на повече от три часа на ден от петгодишни води до поведенчески проблеми и при двата пола. Без значение от резултати и научни доклади много други проучвания сочат, че по-интересните видео игри успяват да подобрят рефлексните, когнитивни умения както и здравословното състояние на мозъка.

Майка и баща се грижат за сина си

Скорошно проучване, извършено в английска молекулярна психиатрия, доказа, че видео игрите водят до увеличаване на мозъчни региони, отговорни за памет, двигателни умения и стратегическо мислене.

В проучването се предлага видео игрите да се ползват за противодействие при някои рискови фактори като пост травматичен стрес, шизофрения и невродегенеративни заболявания.

Проучванията от този тип показват, че отглеждането на деца е сложен процес, изискващ цялото внимание на родителите. Именно майките и бащите са тези, които изграждат бавно и постепенно света, в който живее детето.

Next Post

Кой се заглежда повече - мъжете или жените?

Сигурно сте чували хиляди пъти, че жените не се заглеждат по мъже толкова, колкото го правят представителите на силния пол. Вероятно сте спорили с поне няколко жени, които трърдя точно това. Но дали наистина е така? Австралийският учен Алън Пийз различава три основни вида погледи: социален, интимен и властнически. Ние […]

Може да харесате още