Опит за цензура от ТИМ

gbx

На 26 окт. 2012, 20:15ч сайтът http://www.blitz.bg на Информационна агенция БЛИЦ публикува статия със заглавие: „Майката на булката от баровската сватба сред болните от хепатит“. В последствие се разбра, че заведението от публикацията е на варненската мутренска групировка ТИМ и „незнайно защо“ публикацията беше свалена от сайта на БЛИЦ. Все още може да се види кешираната версия на статията в кеша на Google на адрес:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Ad0yEbsjgFIQJ%3Awww.blitz.bg%2Fnews%2Farticle%2F161720+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=fr

Понеже ние от plusbg.eu – интересни новини не приемаме каквато и да е форма на цензура, публикуваме статията тук. Споделете я с вашите приятели във Facebook, като ползвате бутончетата под текста на публикацията. Следва текста на оригиналната публикация:

 

Майката на булката от баровската сватба сред болните от хепатит

Майката на булката от баровската сватба е една от разболелите се от хепатит. Сватбарите, които се натръшкаха от хепатит, са били на тържеството по случай венчавката на дъщерята на известния варненски нотариус Янчо Несторов, научи единствено БЛИЦ.Както вече БЛИЦ писа, Регионалната здравна инспекция първа изнесе данни пред БЛИЦ за случаите на хепатит „А” след баровската сватба, състояла се на едно от култовите крайбрежни заведения във Варна. На тържеството на 15 септември са присъствали 150 гости, като повече от месец вирусът не се е проявил при никого от тях.

До миналата седмица в сряда, когато изследвания показали, че майката на булката – Галя Несторова, е заболяла от хепатит „А”. , Освен нея хепатит е пипнала и е служителка в кантората на нотариуса. Сред заболелите е и лекарят на ФК Черно море – д-р Петко Атев. Освен тях, в инфекциозното отделение на „Света Марина” във Варна вече са хоспитализирани още 7 души. 40-дневният инкубационен период е преминал и епидемиолозите се надяват, че няма да има повече сватбари, които да минават през инфекциозното. От Регионалната здравна инспекция във Варна обясниха пред наш репортер, че двама от заразените са готвач и сервитьор в заведението и поради тази причина, не е изключено точно от тях да тръгва вируса.

„Не знам дали има някаква връзка със заведението и самата сватба. Аз доколкото разбрах от лекарите в Провадия и Синдел имало хепатит и може би от там се е пренесъл вирусът и насам”, коментира пред наш репортер нотариус Янчо Несторов. Според него няма как иначе съпругата му да е прихванала хепатит „А”, а той самият, който е в постоянен контакт с нея – да е останал здрав. „Освен това разбрах, че при всички гости, които бяха на сватбата и при които е открит вируса, са на различен етап от заболяването”, размишлява Несторов.

От РЗИ изнесоха данни, според които регистрираните във Варна и областта 28 болни от вирусен хепатит тип „А”. 17 от тях са във Варна, а 11 – в други населени места в областта. За 12 от седемнадесетте болни във Варна е доказана епидемична връзка между тях: двама души от персонала – сервитьора и готвача в заведението за обществено хранене и десет гости на същото заведение. Издадено е предписание за управителя на ресторанта с мерки спрямо контактния персонал в заведението. Подадена е информация до Министерството на здравеопазването. Епидемиологичното проучване продължава със събирането на информация за останалите контактни лица, тяхното наблюдение и изследване.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

Next Post

Дузина депутати зверски ритаха поваления нападател на Доган

В продължение на няколко минути депутати жестоко ритаха, налагаха и блъскаха отдавна поваления нападател на Ахмед Доган. Всичко това през погледа на на журналисти с камери и фотоапарати заснимащи конференцията на ДПС в НДК. Преди това нападателят Октай Енимехмедов направи неуспешен опит за изстрел с газов пистолет по Доган през […]

Може да харесате още