ЧЕЗ ще инвестира 2 милиона лева в Западна България

delga

 

ЧЕЗ Разпределение България планира да инвестира през септември 2 милиона лева за развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа и енергийните съоръжения в Западна България, съобщиха от дружеството.

Най-много средства ще бъдат вложени в електроразпределителния район на Северозападна България – 840 хил. лева. За мрежата в столицата са предвидени 420 хил. лева, а за района на Югозападна България – 727 хил. лева.
Най-големият проект за месеца е подмяна на електромерни табла и реконструкция на мрежи ниско напрежение в четири трафопоста в плевенското село Буковлък. Той е на стойност 388 хил. лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през септември са рециклиране на главни електромерни табла в софийския район „Сердика” за 107 хил. лева и реконструкция на мрежа ниско напрежение с изнасяне на електромерни табла на имотната граница в град Етрополе за 110 хил. лева.
„ЧЕЗ изпълнява амбициозна инвестиционна програма и всекидневно предприема мерки за подобряване на услугите за своите клиенти. Целта, която следваме вече седма година в България, е да постигнем максимална сигурност и европейско качество на eлектрозахранването в рамките на одобряваните ни всяка година инвестиции”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
ЧЕЗ е един от най-големите инвеститори в енергетиката на страната. От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. до момента ЧЕЗ е инвестирала над 550 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България. За първите седем месеца на 2012 г. компанията е вложила 62 млн. лева. В България ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км и предоставя електрозахранване на повече от 2 млн. клиенти., предаде „Фокус“.
Източник: novinata.net
Next Post

Ашли Коул по всяка вероятност няма да играе срещу Украйна

  Защитникът на Челси Ашли Коул най вероятно ще пропусне , и втората световна квалификация на Англия за Мондиал 2014 срещу отбора на Украйна във Вторник вечер. Левият краен защитник не успя да се възстанови от контузията на глезена си,поради ,която пропусна победада на своя отбор с 5-0 над Молдова […]

Може да харесате още