ЧЕЗ ще инвестира 2 милиона лева в Западна България

 

ЧЕЗ Разпределение България планира да инвестира през септември 2 милиона лева за развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа и енергийните съоръжения в Западна България, съобщиха от дружеството.

Най-много средства ще бъдат вложени в електроразпределителния район на Северозападна България – 840 хил. лева. За мрежата в столицата са предвидени 420 хил. лева, а за района на Югозападна България – 727 хил. лева.
Най-големият проект за месеца е подмяна на електромерни табла и реконструкция на мрежи ниско напрежение в четири трафопоста в плевенското село Буковлък. Той е на стойност 388 хил. лева. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през септември са рециклиране на главни електромерни табла в софийския район „Сердика” за 107 хил. лева и реконструкция на мрежа ниско напрежение с изнасяне на електромерни табла на имотната граница в град Етрополе за 110 хил. лева.
„ЧЕЗ изпълнява амбициозна инвестиционна програма и всекидневно предприема мерки за подобряване на услугите за своите клиенти. Целта, която следваме вече седма година в България, е да постигнем максимална сигурност и европейско качество на eлектрозахранването в рамките на одобряваните ни всяка година инвестиции”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
ЧЕЗ е един от най-големите инвеститори в енергетиката на страната. От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. до момента ЧЕЗ е инвестирала над 550 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България. За първите седем месеца на 2012 г. компанията е вложила 62 млн. лева. В България ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км и предоставя електрозахранване на повече от 2 млн. клиенти., предаде „Фокус“.
Източник: novinata.net