Екипировка за кросов мотор от BobiMX

Венцислава

Мнозина от почитателите на екстремните и бързи изживявания се насочват към управлението на кросови мотори. Това е начин на живот, който се характеризира с бързина, мощност, повишение на адреналина и изпитване на възможностите на пълна скорост. Факт е, обаче, че е рискова дейност, което означава, че е нужно да се вземат необходимите предпазни мерки. Поради тази нужда е създадена екипировка за кросов мотор. Ето какво е необходимо да имате, за да сте в по-голяма безопасност по време на управление на мотора.

Кросова каска

Това е задължителен елемент. Каската трябва да предпазва костите и тъканите на черепа ви и, разбира се, мозъка ви от евентуални наранявания, контузии, натъртвания и сътресения. Поради характера на управлението на кросовия мотор, главата е изложена на риск от нараняване и каската цели да предотврати това. Допълнително, тя трябва да защитава очите, носа и устата ви от навлизане не само на прашинки, но и на чужди тела (като дребни камъчета, пръст, трева и т.н.). Защитава и от лошите условия на времето, включително и от вятъра, който неминуемо ще съпътства шофирането на мотора.

Кросови ръкавици

Оголените ръце са изложени на лошите условия не само на времето, но и на характера на шофирането из неравни, често каменисти, трънливи и покрити с растителност условия. Кросовите мотори се шофират по т.нар. „черни пътища“, което означава, че лесно можете да ожулите, одраскате, нараните ръцете си. Или, при лоши времеви условия, те могат да се намокрят и измръзнат, понякога до опасни нива. Освен това, особено при намокряне или изпотяване, можете да изгубите здравата си хватка над ръкохватките на кормилото. Съответно, ръкавиците са важна част от всяка екипировка за кросов мотор.

Кросови ботуши

Същото е валидно и за краката ви. При това – в по-висока степен, тъй като те са по-близо до земята. Кросовите ботуши са специално подсилени и изработени с мисъл за безопасността, здравето и удобното управление при шофиране в подобни условия. Затова те са съществена част от екипировката ви, особено ако ще управлявате в планински местности.

Кросови панталони

Същевременно е важно да предпазите не само ходилата си, но и целите си крака. При евентуално падане те могат да бъдат сериозно наранени, от най-леките одрасквания и ужулвания до доста по-големи травми и контузии. С цел предпазване от тези ситуации са изработени специални кросови панталони, които да омекотят и намалят силата на факторите, които могат да предизвикат наранявания по време на шофиране на кросов мотор.

Кросово яке

То също е създадено с цел да предостави максималната възможна безопасност. Идеята му е да ви предпази от наранявания на кожата и меките тъкани (макар че, помнете, това не е възможно напълно) и същевременно да осигури защита срещу въздействието на околната среда, времето и възникналата въздушна струя по време на шофиране. То е съществен елемент от кросовата екипировка и допълва цялостната ви защита, докато управлявате мотора си.

Next Post

МВФ предупреди за фалита на САЩ - Свят

Международният валутен фонд предупреди за тежки последици, ако САЩ спрат да плащанията по задълженията си заради бързо наближаващия краен срок, в който страната трябва да повиши или преустанови тавана на държавния си дълг, предава . „Нашата оценка е, че ще има много сериозни последици не само за САЩ, но и […]
МВФ предупреди за фалита на САЩ - Свят

Може да харесате още