Ford с модел, който следи здравословното състояние на водача

delga
снимка: autoblogbg.com

Ford представиха модел, който мисли за нашето здравословно състояние и безопасност на пътя. Освен спортната си визия Ford S-MAX Conept е изключително интелигентна кола. Оборудвана е със система, която наблюдава здравословно ни състояние. Нарича се ECG Heart Rate Monitoring – измерва кръвната захар на водача, а също така следи и тона на сърцето. Ако се влоши здравословно му състояние по време на път, тази система активира спирачките. Умната функция ECG Heart Rate Monitoring, свързана с човешкото здраве, е доста полезна, тъй като може да спаси човешки живот.

Ford S-MAX Conept ни предоставя перфектната възможност да се насладим на множество невиждани досега технологии. Това са: системите за интернет свързване Ford SYNC, MyFord Touch. На следващо място е функцията за гласово командване на вградения мобилен телефон – SYNC AppLink, но това не е всичко.

S-MAX Conept разполага с множество нови технологии, които ни дават поглед към бъдещето – Blue Oval. Както и системата – Self parking, който може да контролира газта, волана, спирачките.

Возилото от ново поколение разполага с Dual-View екран, разделен на две, което позволява на водача и пътника да гледат каквото желаят по едно и също време. И не на последно място са специалните фарове OLED (LED).

S-MAX се захранва от четирицилиндров 1.5-литров двигател EcoBoost.

Ford S-MAX Conept е способен да задоволи капризите и на най-взискателните
купувачи.

снимка: autoblogbg.com

През последните няколко месеца Ford не спира да ни впечатлява с нови технологии.

Миналият месец в Ломел (Белгия) Ford ни демонстрира още една нова технология, тествана в Германия. Интелигентната кола използва набор от сензори за откриване на опасност и предотвратяване на евентуална катастрофа. Системата сканира до 200 метра напред с помощта на радари, датчици, камера, които са монтирани в превозното средство.
Системата предупреждава водача за опасност, ако той не реагира, превозното средство поема контрола.
Допълнително вграденият екран показва предупредителен знак и звучи камбанен звън.
.

Next Post

Приказка за картофа или реална възможност за генериране на енергия?

Звучи ли ви абсурдно твърдението, че картофът може да произвежда енергия? Можете ли да повярвате, че двойка метални пластини и един картоф са в състояние да заредят LED лампи, достатъчни, за да осветяват една стая за 40 дни? В това се опитват да ни убедят проф. Хайм Рабинович от Еврейския […]
Учените установяват, че при топлинна обработка се намалява напрежението в картофа и по този начин се освобождава още повече енергия.

Може да харесате още