Излез на сцената! – Филмовият фестивал в Пула и United Media обявиха конкурс за международен уъркшоп и подбор на телевизионни сериали. – Любопитно

Венцислава
Излез на сцената! - Филмовият фестивал в Пула и United Media обявиха конкурс   за международен уъркшоп и  подбор на телевизионни сериали.

Източник:
United Media

Филмовият фестивал в Пула и United Media стартираха партньорския проект „Излез на сцената!“ и публикуваха покана за участие в международен семинар за разработване на сценарии за телевизионни сериали. Най-добрият проект ще получи награда от 10 000 евро.

Всички талантливи автори са поканени да представят, самостоятелно или съвместно с продуцентски компании, своите оригинални и висококачествени проекти за игрални телевизионни сериали, които ще оставят трайни следи в света  на съвременното телевизионно производство. Регистрацията за уъркшопа „Излез на сцената!“, който ще се проведе в рамките на 71-ия филмов фестивал в Пула, е отворена от 2 до 30 април 2024 г.

За да кандидатствате с проект, попълнете апликационната форма, която е налична  на уебсайта на фестивала.

>>> APPLICATION FORM (HR)

В началото на юни журито за предварителен подбор на филмовия фестивал в Пула и United Media ще избере шестте най-добри проекта, които ще участват в семинар, на който всички поканени автори, под експертното ръководство на ментори, ще доразвият проектите си в два модула и ще се подготвят за представянето им по време на филмовия фестивал в Пула. Първият модул ще се проведе онлайн на 15 и 16 юли 2024 г., а вторият модул ще се проведе на място по време на филмовия фестивал в Пула, от 15 до 17 юли 2024 г.

По време на фестивала експертно жури ще избере най-добрия от шестте проекта, който ще получи награда от 10 000 евро и изключителната възможност да доразвие проекта си в сътрудничество с United Media, водеща медийна компания в Югоизточна Европа, която понастоящем работи в осем държави и вече има 40 проекта в продуцентския си каталог – сериали, които са адаптирани и продадени в повече от 30 държави по света.

В конкурса могат да участват игрални телевизионни сериали, независимо от техния формат, брой епизоди и жанр. Проектите трябва да са на английски език като няма ограничение в броя на кандидатурите, подадени от един кандидат. Единственото изискване е проектите, представени в предишни конкурси, обществени програми и  други подобни, да не са получавали финансова подкрепа или награда от какъвто и да е вид. Могат да кандидатстват проекти от Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия, Северна Македония, Черна гора, Косово, Албания, Гърция, България, Румъния, Италия и Австрия.

Кадидатурите трябва да включват следното: кратка биография на автора или на авторския екип, кратко описание на проекта, анотация на сериала, анотация на пилотния епизод, характеристика на главните герои, описание на сезона  и две сцени, написани под формата на сценарий. Комисията за подбор на проекти ще получава кандидатурите  с код, т.е. без информация за кандидата.

71-ото издание на Филмовия фестивал в Пула ще се проведе това лято от 11 до 18 юли. Във магичната  Арена, великолепния Национален театър на Истрия и кино „Вали“ ще бъдат показани най-добрите хърватски филми, копродукции на хърватското малцинство, атрактивната международна програма „Greater Adria“, чийто репертоар се базира  на европейски и независими филми, както и специалната награда за широката публика – „PoPular Programmme“, която ще донесе на Арената световни хитове със силен авторски почерк. Сътрудничеството между Филмовия фестивал в Пула и United Media и стартирането на уъркшоп и подбор на телевизионни сериали „Излез на сцената!“ ще допринесат за развитието на фестивалната програма  PulaPRO и международната сцена на телевизионната индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Вашето мълчание е оглушително": Протест с искане за освобождаване на заложниците на "Хамас" - Свят

Над хиляда души демонстрираха в Париж днес с искане за освобождаване на оставащите в плен хора, отвлечени от „Хамас“ при атаката му в Израел на 7 октомври, предаде Франс прес. Проявата се състоя по случай половин година от началото на войната в ивицата Газа, започнала с изненадващото нападение на палестинското […]
"Вашето мълчание е оглушително": Протест с искане за освобождаване на заложниците на "Хамас" - Свят

Може да харесате още