Как се приема колаген на Допелхерц

Венцислава

Колагенът е важен за нашето тяло. Неговото съдържание в организма ни е около 30 %. Той се съдържа в кожата, косата, ноктите и сухожилията. Има пет вида колаген: Най-изследвани и разпространени са тип едно, две и три.

Колаген тип едно и три са основни за кожата, мускулите, сухожилията, косата, ноктите, костите, ставите, зъбите, венците, кръвоносните съдове и очите.

Колаген тип две изгражда хрущяла на ставите.

Ползи от колагена:

Подобрява здравето на кожата, подпомага нейната хидратация и еластичност. Намалява процесите на стареене, появата на бръчки и облекчава сухотата.

Намалява болките в ставите. Играе важна роля в подобрението при симптоми на остеоартрит. Натрупването на колаген в хрущяла стимулира тъканите да произвеждат още колаген.

Предотвратява загуба на костна маса. Състава на костите е предимно от колаген. Помага за намаляване на евентуални състояния на остеопороза. Помага за спиране на разграждането на костите.

Колагенът увеличава мускулната маса. Той съставлява около десет процента в мускулната тъкан. Подържа мускулите здрави и тяхното правилно функциониране. – Колагенът стимулира мускулния растеж.

Колагенът въздейства благоприятно и помага на сърдечната функция. При приема му намалявате риска от сърдечни заболявания. С помощта на колаген може да избегнем атеросклероза заболяване, което води до стесняване на артериите и да причини инсулт или инфаркт. Приемането на колаген повишава нивата на добрия холестерол.

Как се приема Колаген Допелхерц?

Допелхерц Колаген 11 000 х 30 флакона се приема по един флакон на ден. Преди употреба е необходимо флаконът да бъде разклатен. Използва се без разреждане във вода.

Този тип активна съставка във флаконите на течен колаген допелхерц е хидролизиран, за да може да се усвои добре от ставите.

За кого е подходящ?

Тази хранителна добавка е подходяща за:

  • Активни спортисти
  • Хора с проблеми с кожата, косата и ноктите (допелхерц колаген бюти)
  • Хора с понижена костна плътност
  • Хора, страдащи от храносмилателни проблеми
  • За възстановяване след травми, включително ставни (колаген за стави допелхерц)
  • При жени в менопауза

Допълнителни вещества в системата колаген на Допелхерц

В този продукт се съдържат още витамин С, витамин D, мед и селен. Витамин С подпомага нормалния синтез на колаген. Действа като антиоксидант. Полезен е за ставния хрущял и костите. Витамин D е съществен за имунната система, за костите и за мускулите.

Медта въздейства върху съединителната тъкан и, основно, подпомага за запазване на еластичността на кожата. Селенът е микроелемент, въздействащ върху здравето на сърдечно-съдовата система, имунната система, щитовидната жлеза и други системи в организма.

Противопоказания за прием на колаген

Хората с някои здравословни състояния трябва да се консултират задължително с медицински специалист, преди да приемат хранителни добавки с колаген. Такива случаи са бъбречни заболявания – включително камъни в бъбреците. При бременност или кърмене задължително се консултирайте с лекуващия ви лекар. При алергия към риба,  морски дарове или яйца, НЕ приемайте хранителни добавки с колаген.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг” - Любопитно

Органите на реда във Вилата на любовта Маргарита и Кристиян завършиха седмицата в най-позитивното любовно риалити “Един за друг” с бюджет от 0 лева. За втори път този сезон те окупираха последното място във временното класиране, поставяйки под въпрос своето участие в романтичното състезание преди играта за двойки утре вечер. […]
Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг” - Любопитно

Може да харесате още