Край на примирието: Пакистанските талибани призовават бойците си към нападения – Свят

Венцислава

Талибаните в Пакистан обявиха днес, че прекратяват спирането на огъня, което влезе в сила през юни, и призоваха бойците си да подновят нападенията в цялата страна, предаде Франс прес.

Талибаните забраниха на жените да посещават фитнес зали и паркове в Афганистан

„Тъй като военните операции срещу муджахидините в различни райони не спират, е важно да подновите атаките навсякъде в страната, където е възможно“, призоваха от пакистанската талибанска групировка „Техрик е талибан Пакистан“ (ТТП).

ТТП обяви примирие през лятото след известен напредък в мирните преговори с пакистанските власти, осъществени с посредничеството на талибаните от Афганистан.

Талибаните: Ще плащаме в рубли за руски петролни продукти, газ и пшеница

Спирането на огъня често се нарушаваше както от групировката, така и от пакистанската армия.

ТТП е самостоятелна групировка, която споделя обща идеология със завърналите се на власт миналата година талибани в съседен Афганистан.

След 20 години в US затвор: Високопоставен член на талибаните пристигна в Кабул

„Техрик е талибан Пакистан“ е създадена през 2007 г. в пограничните с Афганистан райони в Северозападен Пакистан от джихадисти, близки до Ал Кайда.

Групировката е отговорна за смъртта на десетки хиляди цивилни и служители на силите за сигурност.

Next Post

Радев пред президента на Косово: Бъдещето ви е в ЕС - България

Бъдещето на Република Косово е в Европейския съюз. България подкрепя усилията на държавното ръководство и обществеността в страната за пълноценната европейска интеграция и за продължаване на реформите, за укрепване на институциите, за съдебна реформа, борба с престъпността и с корупцията като ключови за бъдещо членство в ЕС.  Това заяви президентът […]
Радев пред президента на Косово: Бъдещето ви е в ЕС - България

Може да харесате още