La Roche-Posay – приятел в грижата за кожата

Атанас Янев

Френската марка La Roche-Posay е емблематична със своите дермокозметични продукти, които предлагат решение за хората, водещи ежедневна борба с различни проблеми и типове чувствителност на своята кожа.

Когато търсим качествена козметика за лице, все повече се интересуваме доколко е съобразена с потребностите на чувствителната и проблемна кожа. Причина за това е все по-интензивното излагане на замърсен въздух, вода и нивата на стрес в ежедневието – фактори, неминуемо оказващи своето негативно влияние върху епидермиса. Поради осезаемата нужда от специфични грижи за лицето в последните няколко десетилетия бе обособено ново направление – дермокозметика.

Френската марка La Roche-Posay е емблематична със своите дермокозметични продукти, които предлагат решение за хората, водещи ежедневна борба с различни проблеми и типове чувствителност на своята кожа.

Малко повече за марката

Както миналото, така и настоящето на френския гигант са тясно свързани с термален извор, разположен в департамента Виен до Париж. В градчето Ла Рош-Позе в началото на 20.век се появява балнеоложки център, ефикасно лекуващ кожни заболявания с помощта на термална вода. Постепенно станцията се превръща в спа курорт (1913 година), а през 1928 г. новосъздадената компания започва разработката на продукти с термална вода за домашно лечение на пациентите от центъра.

В средата на 70-те се появяват лабораториите на марката Ла Рош-Позе благодарение на Рене Левайер. Той пределя и концепцията на компанията, а именно: грижа за кожата с козметика, създадена от дерматолози и предписана от дерматолози.

Производството на продукти за масова употреба, базирани на прочутата термална вода, започва през 90-те и неотменно следва принципите, зададени от основателя на бранда. Днес прекрасните серии за лице могат да бъдат открити във всяка добра онлайн аптека по целия свят.

Най-характерно за Ла Рош-Позе е, че съчетава богатата на минерали, антиоксиданти и олигоелементи термална вода с иновативни научни постижения. Във формулите си марката влага съставки, прецизно подбрани и преминали много стриктни тестове за антиалергичност и безопасност дори и за най-чувствителната кожа. Самите продукти са създадени в резултат на задълбочени медицински изследвания с участието на видни дерматолози.

Всеки артикул на бранда се отличава с терапевтично действие за специфични проблеми – екзема, акне, псориазис, алергии, стареене на кожата дори и за овладяване на странични ефекти, получени след лечение на рак. Подходът е максимално индивидуализиран към различните потребности и състояния.

La Roche-Posay – решение за проблемна и чувствителна кожа

Неслучайно марката е препоръчвана от над 90 хил. дерматолози от цял свят. Тяхното квалифицирано мнение е неоспоримо доказателство за качество и благоприятния, бърз ефект върху атопична или склонна към акнеични прояви кожа.

В портфолиото на Ла Рош-Позе се съдържат продукти за грижа за различни типове чувствителна кожа на възрастни, тийнейджъри, новородени и деца.

Основните гами за лице, към които можете да се насочите, са:

  • Effaclar – против мазна и кожа, предразположена към акне;
  • Toleriane – за чувствителна кожа, склонна към алергия;
  • Lipikar – за помощ в борбата със сухата и атопичната кожа и др.

Пазарувайки лекарства онлайн, ще бъдете удивени от разнообразните варианти за хигиена и ежедневна грижа, както и гримове на марката. В зависимост от нуждите си можете да изберете висок клас слънцезащитни формули, ненадминати серии за хидратация, против стареене и много други.

Дермокозметиката на френската компания La Roche-Posay е с насоченост към цялото семейство, а високата поносимост на съставките в ефикасните формули са причина милионите потребители вече десетилетия наред да се доверяват на продуктите ѝ.

Next Post

Габриел: За влизането ни в Шенген водещ е балансът между очакванията и резултатите - България

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел участва в мащабния международен Стратегически форум в Блед. В панела „ЕС – лидер във вземането на решения “ бяха обсъдени нуждата от бъдещи реформи на ЕС, разширяването и очакванията на държавите членки. Вицепремиерът подчерта, че при дебатите водещ трябва да […]
Габриел: За влизането ни в Шенген водещ е балансът между очакванията и резултатите - България

Може да харесате още