Покрита със злато, рубини, сапфири: Историческа корона за Чарлз III – Любопитно

Венцислава

Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите по коронация на монарсите в Англия повече от 350 години, е изнесена от лондонския Тауър, за да бъде пригодена за коронацията на крал Чарлз Трети през месец май следващата година, съобщиха световните осведомителни агенции, позовавайки се на Бъкингамския дворец.

„Безпрецедентен и задълбочен“: Вижте първите кадри на „Хари и Меган“ (ВИДЕО)

Короната, която е част от кралските скъпоценности, изложени в Тауър,

се използва от коронацията на крал Чарлз Втори през 1661 г., когато монархията е възстановена след десетгодишното управление на Оливър Кромуел.

Короната на св.Едуард заменя средновековна корона от 11-и век,

от управлението на Едуард Изповедник, която е претопена през 1649 г.

Късна закуска и без обяд: Какво обича да похапва Чарлз Трети

Крал Чарлз Трети ще се възкачи на престола с короната на св. Едуард

на тържествена церемония в Уестминстърскто абатство на 6 май 2023 г. На службата той ще носи и имперската държавна корона.

Короната на Свети Едуард e със солидна златна рамка, инкрустирана с рубини, аметисти, сапфири, гранати, топази и турмалини.

По примера на средновековната й предшественичка, върху нея има четири кръста и четири лилии. Короната е довършена с кадифе и хермелинова лента. Тя е изобразена върху кралския герб, логото на Кралските пощи и армейските пагони.

Предсказанията на Нострадамус за кралското семейство: Нищо добро за крал Чарлз

Коронацията на крал Чарлз Трети ще следва церемониите от последните столетия в британската монархия,

но се очаква да бъде по-кратка и да продължи около час. Кралицата-консорт Камила също ще бъде коронована заедно с крал Чарлз Трети. Очаква се гостите да бъдат около две хиляди души.

Rate this post
Next Post

Времето в сряда: Облачно, мъгливо, ще има и ръмежи - България

През следващото денонощие ще преобладава облачно, в равнините – мъгливо време, в отделни райони ще има ръмежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна. На места, главно в западната част от Горнотракийската низина и […]
Времето в сряда: Облачно, мъгливо, ще има и ръмежи - България