„Продължаваме промяната“: В ход е новата обществена поръчка за медицински хеликоптер – България

Венцислава

До средата на януари се очакват офертите по новата обществена поръчка за медицински хеликоптер, пусната от ръководителя на проекта за спешна медицинска помощ по въздух (HEMS) в България Георги Гвоздейков. Днес той алармира за погрешни внушения във връзка с процедурата, съобщиха от „Продължаваме промяната“ (ПП).

От партията добавят, че предметът на поръчката е предоставяне на „Сух лизинг“ на въздухоплавателно средство за транспорт по въздух (хеликоптер), осигурен с необходимото медицинско оборудване за нуждите на спешна медицинска помощ с хеликоптер (HEMS) и свързаните с експлоатацията му услуги:

·  Обучение на летателния състав (до 6 пилоти);

·  Обучение на 1 (един) служител за работа с медицинското оборудване на хеликоптера;

·  Обучение на до 2 (двама) служители за извършване на техническо обслужване на хеликоптера;

·  Предоставяне на пълен комплект ръководства по експлоатация за летателно опериране и техническа поддръжка;

·  Необходимата застраховка за експлоатирането на ВС.

„Знам, че това е от спешна необходимост за хората и няма да отстъпя и крачка назад. Въпреки заплахите и забраните, продължаваме напред докато осигурим медицински хеликоптер в България“, коментира още Гвоздейков, цитиран в съобщението на ПП. 

България е единствената държава член на Европейския съюз, която до този момент не разполага с въздухоплавателни средства за извършване на медицински и специализирани операции. Затова в края на управленския си мандат кабинетът „Петков“ създаде дружество „Хели Мед Сървиз“ ЕАД с приоритет да осигури медицински хеликоптери, се добавя в съобщението на ПП.

От „Продължаваме Промяната“ призовават да не се правят опити за саботаж в търсенето на работещи решения на проекта, който е отлаган години наред заради политическо бездействие.

Next Post

Бащата Спиърс: Без мен Бритни нямаше да е жива - Любопитно

Джейми Спиърс, бащата на поп певицата Бритни Спиърс, даде първото подробно интервю от 10 години насам, в което разказа как е протекло попечителството над дъщеря му. Според него, ако не е бил той, Бритни вероятно вече нямало да е жива. „Не всеки ще се съгласи с мен. Беше ужасно време. […]
Бащата Спиърс: Без мен Бритни нямаше да е жива - Любопитно

Може да харесате още