Спасени са 99% от артефактите от изгорялата 400-годишна сграда в Копенхаген – Свят

Венцислава

Почти всички произведения на изкуството са оцелели при опустошителния пожар в историческата сграда на старата фондова борса в Копенхаген, предаде ДПА, като цитира нейния собственик – Датската търговска камара.

Ръководителят й Браян Микелсен заяви, че са спасени 99% от артефактите.

Пожар избухна в историческа сграда в Копенхаген

На 16 април в сградата, построена преди 400 години, избухна пожар, като причината за него все още не е изяснена.  Изгоря голяма част от нея, като останаха само външните стени. Те се срутиха в четвъртък следобед. Няколко улици и районът бяха отцепени. След срутването на части от фасадата, спасителните екипи се опитват с голяма предпазливост да съхранят това, което е останало от сградата. Собственикът й обещава, че ще бъде възстановена.

В историческото здание на старата фондова борса в Копенхаген, в която сега се помещава Датската търговска камара, се съхранява голяма колекция от произведения на изкуството. 

Сградата отдавна не се използва като фондова борса, отбелязва ДПА. 

* Вижте и това видео от архива ни: Какво да правим при пожар?

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нападнаха американските войски в Западен Ирак - Свят

Американските войски са били обект на нападение в база в Западен Ирак, съобщи представител на министерството на отбраната на САЩ, като това е втората подобна атака след повече от двумесечна пауза, предаде АФП. (Видеото е архивно.) Тя последва друга атака през уикенда, при която от Северен Ирак бяха изстреляни ракети […]
Нападнаха американските войски в Западен Ирак - Свят

Може да харесате още