Въоръжени искали да отвлекат бебето чудо в Сирия – Свят

Венцислава

Въоръжени бунтовници са искали да отвлекат бебето, родено под развалините на дома си след разрушителното земетресение в Сирия, предаде ДПА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че през последните 48 часа подкрепяни от Турция бунтовници са се опитали да отвлекат три пъти новороденото момиченце, което е едва на една седмица.

Според правозащитната организация бунтовниците, които контролират района на град Африн, са нахлули в болницата, където се намира бебето, и са нападнали директора Халид Атие и персонала на болничното заведение.

„Здравето ми е наред, а детето е в безопасност, в перфектно здраве е“, каза Атие.

След труса: Спасиха бебе, родено под развалините на дома му в Сирия (ВИДЕО)

Той добави, че момиченцето не е предадено на никого, нито е осиновено.

„В момента тя е в болницата, а с нейния случай се занимават съдебните власти и прокуратурата“, каза директорът на болничното заведение.

По думите на ръководителя на сирийската правозащитна организация Рами Абдел Рахман случаят с роденото под развалините момиченце се използва от всички страни. Потенциалната възможност да се спечелят пари от него кара хората да искат много да го вземат, но не от хуманитарни съображения, посочи Рахман.

Вече са получени няколко молби от различни организации, които предлагат милиони долари за осиновяване на бебето, съобщи той.

Няколко сирийски правителствени служители, представящи се за търговци от Дамаск, също се опитали да осиновят момиченцето от името на благотворителна организация.

По-късно е установено, че тази организация е свързана с Асма ал Асад, съпругата на сирийския президент Башар ал Асад.

За Ая, така нареченото „бебе чудо“, се смята, че е било родено под развалините, след като опустошителното земетресение миналата седмица разруши дома ѝ в Северна Сирия.

Директорът на болницата Атие е поел грижите за бебето, а съпругата му, майка на две деца, започнала да го кърми.

Според спасителните екипи майката на Ая е загинала под развалините малко след раждането.

Искат да осиновят бебето, родено под разрушена от труса сграда в Сирия

Нейният баща и четиримата ѝ братя и сестри също са загинали при бедствието.

Семейството е живеело в град Африн близо до турската граница, който е бил силно засегнат от земетресенията. Преди това те са избягали от провинция Дейр аз Зор в Източна Сирия.

Името Ая е дадено на момиченцето от болничния персонал.

Next Post

Байдън: Свалените обекти не са китайски - Свят

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че няма нищо, което да свързва въздушните обекти, свалени над северните Съединени щати и Канада, с разузнавателните програми на която и да е страна, включително Китай. „Все още не знаем точно какви са тези три обекта, но нищо, нищо в момента не показва, че […]
Байдън: Свалените обекти не са китайски - Свят

Може да харесате още