Вертикалните щори – лесен начин за създаване на неповторима атмосфера у дома

Венцислава

Вертикалните щори са изключително функционално допълнение към всяко едно модерно жизнено пространство. Освен че представляват практичен начин за контрол върху интензитета на дневната светлина в помещението, те могат да послужат идеално и като декоративно средство за достигане на перфектния баланс между цвят и текстура в интериора.

Предимства на съвременните алуминиеви и текстилни вертикални щори:

  • Практични и функционални
  • С висока естетическа стойност
  • Лесни за манипулация
  • Можете да регулирате светлинния поток прецизно, в различни степени
  • Здрави и дълготрайни

Едно от най-големите предимства на вертикалните щори е, че те разполагат с механизъм, който позволява пропускане на слънчевата светлина прецизно и многостепенно. Това става бързо и лесно, само с едно движение и ви позволява както да направите стаята светла и слънчева, така и да постигнете частично или пълно затъмнение, когато това е необходимо.

В същото време, ако искате да ги отстраните за известно време от зоната на прозореца – например когато искате да почистите стъклата или да отворите крилата, не е нужно да ги сваляте, а просто бихте могли да съберете текстилните им части в желания край на релсата, отново само с едно движение.

Тази забележителна мобилност, както и голямото разнообразие от десени и цветове, е превърнала този тип щори в едни от най-предпочитаните за всеки съвременен дом.

Актуалният в момента стил – модерният минимализъм, който от доста време се е наложил като тенденция при обзавеждането и декорацията на нашите жизнени пространства, толерира именно използването на щори в интериорния дизайн. Изчистената и стилна визия на съвременните алуминиеви и текстилни вертикални щори е идеалното допълнение към минималистичния хол, спалня, кухня, детска стая, антре, офис или търговско помещение.

Игра на цветовете

Благодарение на разнообразните разцветки, с избора на вертикални щори вие можете да постигнете точната атмосфера, която искате да придадете на вашето жизнено пространство.

Така например класическият вариант в черно, бяло или съчетание от двата цвята може да се превърне в много удачен избор за един монохромен интериор.

Ако желаете в известна степен да „приглушите“ яркостта на декора, бихте могли да отдадете превес на тъмните нюанси при избора на вашите текстилни вертикални щори и обратно – за да се засили цветния ефект, изберете някои впечатляващо свежи, светли тонове и те ще ви гарантират много красота и жизненост в желаното помещение.

Как да балансираме цветовата схема с помощта на алуминиеви и текстилни вертикални щори?

В съвременния интериор светлината играе много важна роля. Затова и всяко едно модерно жизнено пространство разполага с големи, просторни прозорци, които да гарантират желаната атмосфера.

А това означава, че щорите, които изберем за нашия дом или офис, трябва да бъдат с висока естетическа стойност. Затова следва да ги избираме прецизно и съобразно цялостната цветова схема в помещението. За да се постигне по-добър баланс, най-удачно е цветът на щорите да бъде съчетан с този на стените или подовата настилка.

Но това не е задължително. Ако искате да засилите даден нюанс или да подчертаете декоративен детайл, можете спокойно да се доверите на модерните вертикални щори като перфектния балансиращ елемент от декора, решавайки ги в желания оттенък. Този подход винаги е печеливш и редовно се използва от интериорните дизайнери в техните проекти.

Възползвайте се и вие и превърнете вашето жилище в едно невероятно кътче, в което цари пълна хармония и красота.

5/5 - (2 votes)
Next Post

Новата мода - контейнери за живеене

Да живееш в контейнер със сигурност не предизвиква положителни асоциации, нали? В следващите редове обаче ще ви представим предимствата на т.нар. “контейнери за живеене” и както сами ще се убедите, те далеч не са малко. Важно е да отбележим, че в световен мащаб този тип конструкции е много актуален – […]
portable-house