Заличиха 13 деца от онлайн мрежа за посегателства в Австралия – Свят

Венцислава
Заличиха 13 деца от онлайн мрежа за посегателства в Австралия

Източник:
iStock photos/Getty images

13 деца са заличени от онлайн мрежа за посегателства над деца, заяви австралийската федерална полиция, цитирана от ДПА.

Сигурността на децата е гарантирана след разследване срещу сложна онлайн мрежа за посегателства над деца. На 19 мъже са повдигнати обвинения.

Интерпол разби онлайн мрежа със сексуално насилие над деца, арестуван е българин

Разследването на федералната полиция е започнало през миналата година, когато ФБР споделило разузнавателна информация за австралийски членове на мрежата, в която били споделяни материали с посегателства над деца в т.нар. тъмна част на интернет (dark web).

Членовете на мрежата използвали софтуер, за да споделят анонимно файлове, да си общуват помежду си и да си гарантират достъп до уебсайтове в рамките на мрежата.

Порнографията и тийнейджърите: Разбиране, предупреждение и подкрепа

Полицията заяви, че част от децата, които са заличени от мрежата, са станали директни потърпевши, а други са заличени като превантивна мярка.

Австралийската федерална полиция заяви, че гарантирането на сигурността на децата и изправянето на виновниците пред правосъдието винаги е приоритет за силите на реда. Полицията подчерта, че разследването е станало възможно само благодарение на сътрудничеството с ФБР.

„Гледането, разпространението и производството на материали с посегателства срещу деца е ужасно престъпление“, заяви австралийската полиция.

Next Post

Нападението в Скопие: Раненият с нож Драгомир разказа за случилото се - България

29-годишният Драгомир Андонов, който беше ранен с нож в албанския квартал на Скопие преди мача на „Левски“ и местния „Шкупи“ разказа за случилото се пред NOVA. Той беше ранен в черния дроб и в първите часове имаше опасност за живота му. Изписаха българския фен, който бе намушкан с нож в […]
Нападението в Скопие: Раненият с нож Драгомир разказа за случилото се - България

Може да харесате още