Започна наказателният процес срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк – Свят

Венцислава

Започна наказателният процес срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк. Това е първият подобен процес, който се води срещу бивш президент. Републиканецът е обвинен, че е фалшифицирал бизнес документацията си, за да прикрие плащане на пари за мълчанието на Сторми Даниълс, бивша порно малко преди изборите през 2016 г., предаде АФП.

Ще последва избор на съдебни заседатели, но предвид известността на делото може да отнеме до две седмици, докато адвокатите на защитата и прокурорите се споразумеят за състава от 12 съдебни заседатели.

„Процесът срещу мен е нападение срещу Америка“, заяви Тръмп при пристигането си в сградата на съда в Манхатън.

Отвън, на малък, но шумен протест в подкрепа на Тръмп, поддръжниците на бившия президент крещяха нецензурни думи по адрес на Джо Байдън и на главния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

Един от поддръжниците на Тръмп развя флаг, на който имаше надпис: „Тръмп или смърт“.

Така наречената афера с „тихите пари“ е едно от четирите наказателни дела, които висят над Тръмп, включително историческите обвинения срещу предполагаемите опити на републиканеца да подмени изборите през 2020 г. и да попречи на победителя Байдън да встъпи в длъжност.

Ако бъде осъден по делото за „тихи пари“, Тръмп потенциално ще бъде изправен пред години затвор, но правните наблюдатели смятат това за малко вероятно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МВнР извика на среща иранския посланик - България

Извънредният и пълномощен посланик на Иран в България Алиреза Ирваш бе извикан на среща в МВнР по повод атаката на Иран срещу Израел от 14 април 2024 г., съобщиха от Министерството на външните работи. По време на срещата Гергана Караджова, генерален директор „Политически въпроси“ подчерта пред посланик Ирваш, че МВнР […]
МВнР извика на среща иранския посланик - България

Може да харесате още