Снимат филм на ужасите „Спящата красавица“ край Созопол

delga
снимка: svetimesta.com

Тази седмица в морската перла Созопол започват снимките на нова холивудска продукция, съобщиха от общината. Филм на ужасите “Спящата красавица”. Явно българският райски кът е подействал вдъхновяващо на холивудските майстори на кино, дори и след направените кадри на филма “Снайпер 5” с Том Беринджър на остров Св. Кирик. Островът е голям около 80 декара, разположен на 250 м северозападно от Созопол и е единственият остров по българското Черноморие. През 1927 година е изграден вълнолом, посредством съоръжението островът се свързва с континента.

Според сценаристите и режисьора курортният град е изключително подходящ за екшън сцените. За снимките на острова се използват пироефекти, халосни стрелби и каскади с автомобили. На 22 и 23 ноември предстоят следващите снимки. Холивудската звезда Том Беринджър е бил очарован от Каварна, където се правят част от снимките, както и от Созопол.

снимка: dnevnik.bg

Действието на новия американски филм на ужасите “Спящата красавица” ще се развива в очарователния Созопол. В главнaта роля е американският актьор Каспър Ван Дийн от „Звездни рейнджъри“ и комедията „Родени да карат“. Холивудската звезда пристига в Созопол, а съпругата му Катрин Оксбърг, известна като принцеса Катрин, също ще се включи в снимките, но в по-късен етап.

В средновековния замък в с. Равадиново ще бъдат заснети най-ексцентричните сцени. Замъкът в Равадиново е уникален. Не е автентична историческа сграда, но е изпипана до съвършенство и най-малките детайли, така че да наподобява истински рицарски замък. Построен е от камък и богат на  много зеленина, с площ около 30 дка, а пред него е направено изкуствено езеро с около 4-5 дка площ. И на това приказно място ще започнат снимките на филма „Спящата красавица“. А в най-страшните сцени ще вземат участие, освен екипът на Каспър Дийн, около стотина души от Созопол – в масови сцени, второстепенни роли, статисти като зомбита, рибари, пешеходци, рицари, придворни дами, някои от които с реплики.

Next Post

Осемгодишна индийка се разведе със съпруга си

Осемгодишно момиче стана първата разведена съпруга на тази възраст след като е бракосъчетана когато е била на четири години. Фатима Мангре е била дадена за съпруга от баща си Анил, който е уговорил сватбата с бащата на десетгодишния Аржун Бакриди. Женитбата се състои в град Шравасти, област Утар Прадеш, Индия. […]
Изглед от северен Утра Прадеш

Може да харесате още