5 ценни съвета при покупка на детски дрехи

Времето вече е все по-топло и слънчево, с което настъпва и моментът да обновим гардероба на най-малките членове от семейството.

Правилният избор на детски дрехи е изключително важен, особено в горещите дни. От изключително значение са материята и размерът, тъй като от тях зависи комфортът на малчуганите.

Освен това, за да бъдат любими за децата, дрехите трябва да бъдат съобразени с техните предпочитания. Въпреки това, внимавайте за опасни дребни елементи и декорации.

За да ви помогнем да вземете правилното решение при избора на детски дрехи, съставихме списък от пет ценни съвета.

детски дрехи

Изберете подходяща материя – за предпочитане памук

 

Както вашата, така и кожата на детето иска да диша в горещите летни дни. Затова при избора на детски дрехи обърнете внимание на материята. Тя трябва да бъде подходяща за по-нежната детска кожа, да е естествена и дишаща.

За предпочитане е да избирате дрехи, изработени изцяло от памук или с голям процент съдържание на памук. Памучните платове са меки на допир, не предизвикват алергии и се отличават с изключителна здравина. Най-важното е, че материята е дишаща и позволява по-лесното изпаряване на потта.

детски дрехи за момичетаОбърнете внимание на таблицата с размерите

Освен подходяща материя, важно е да изберете и подходящ размер за вашето дете. По-малкият или по-големият размер дрехи създава неудобство и дискомфорт. Твърде тесните тениски, клинове или панталонки могат да протрият част от кожата. Твърде големите, от своя страна, могат да пречат при игра.За улеснение на всички родители лесно могат да бъдат открити таблици с размери. Когато избирате облекло за най-малките, обърнете внимание на таблицата с размерите за съответните дрехи. Те са лесни и разбираеми, а и от голяма помощ.

Съобразете се с предпочитанията на детето

Когато купувате дрехи за деца, попитайте ги какви предпочитания имат и дали им харесват определени модели. Може детето да иска дрехи в определен цвят и с определени анимационни герои. За вас може да изглежда маловажно, но за децата тези детайли са от изключително значение.

Повечето детски дрехи за момиче са с принцеси, но вашето дете може да предпочита десени с животни или цветя. Същото се отнася и за различните модели детски дрехи за момче – може да не иска популярните герои от Пес Патрул и да предпочита други принтове.

Обърнете внимание и дали детето предпочита по-тесни или по-широки кройки на дрехите. Ако малчуганът смята облеклото за неудобно, има голям шанс да не иска да го носи.

дрехи за момичетаВнимавайте за мъниста или други малки детайли по дрехите

Сред голямото разнообразие от детски дрехи за момичета има много модели с мъниста или пайети. В колекциите за момчета пък има предложения с други детайли, подходящи за малките господа.

Всички тези дребни елементи по дрехите обаче могат да бъдат опасни и децата да ги погълнат. Затова имайте предвид, че не са препоръчителни, особено при най-малките.

Не купувайте твърде много дрехи – децата растат бързо

На пазара има голямо разнообразие от детски дрехи, които са с различни десени, любими герои и кройки. За всеки повод можем да открием подходящо облекло, но не прекалявайте с покупките.

Затова и не претрупвайте детския гардероб. Децата растат бързо и вероятността в края на сезона дрехите вече да не им стават е твърде голяма.

Next Post

Как да премахнем акнето?

Акнето представлява възпалително заболяване на кожата, по-конкретно на космено-мастния фоликул. Най-често от него са засегнати тийнейджърите и младежите, но принципно може да бъде проблем на хора на всякаква възраст. Състоянието се проявява под формата на комедони, кисти, пустули или папули, като обикновено след всички обриви остават белези. Акнето причинява тревожни […]
Как да премахнем акнето

Може да харесате още