Аналена Бербок с видеообръщение по повод Международния ден на жената – Свят

Венцислава

Германската външна министърка Аналена Бербок се присъедини към многобройните си колеги и колежки, които насърчават правата на жените чрез публикации в социалната мрежа „Екс“, отбелязвайки днешния Международен ден на жената, предаде ДПА. 

Подобни постове направиха външните министърки на Република Южна Африка, Белгия, Австралия, Финландия и Монголия, както и външните министри на Франция, Испания и Албания. Всички те публикуваха сходни видеа, в които обясняват защо водят кампания за правата на жените, отбелязва ДПА.

Бербок направи обръщението си на английски, като заяви, че правата на жените са показател за обществата по целия свят. „Колкото повече жени са представени и имат равно участие и ресурси, толкова по-силна е съответната страна в социално и икономическо отношение“, подчерта германската министърка.   

Тя допълни, че по-голямата икономическа сила, иновативните идеи и благоденствието са само част от причините, които показват защо феминистката външна политика е изгодна за всички. Видеото завършва с въпроса: „А ти защо се бориш за правата на жените?“.

Бербок инициира кампанията преди две седмици чрез мрежата ѝ за феминистка външна политика, в която участват близо 30 министри на външните работи. 

* Вижте и това видео от архива ни: 8 Март – ден на жената

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рядка творба на Ван Гог е продадена за 4 млн. долара - Любопитно

Рядка ранна творба на Винсент ван Гог е продадена за няколко милиона евро на панаир на изкуствата в Нидерландия, съобщи предишният ѝ собственик, предаде АФП. Картината на Ван Гог „Tete de paysanne a la coiffe blanche“, беше продадена на ежегодния Европейски панаир на изкуствата в Маастрихт на цена от 4,5 […]
Рядка творба на Ван Гог е продадена за 4 млн. долара - Любопитно

Може да харесате още