Британска фирма подготвя съдебен иск срещу Ружа Игнатова – Свят

Венцислава

Една от водещите фирми в Лондон подготвя съдебен иск срещу „криптокралица“ беглец Ружа Игнатова, която е в основата на измама с криптовалута на стойност няколко милиарда лири, наречена OneCoin, съобщава „This is money”.

„Мишкон де Рея“, сред чиито клиенти са принцеса Даяна и активистката срещу Брекзит Джина Милър, планира колективен иск във Върховния съд.

„Таймс“ за OneCoin: Беше напът да се превърне в най-голямата измама

Базираната в България схема е наречена „една от най-големите измами в историята“, като Игнатова е играла централна роля в популяризирането ѝ. Тя изчезна през 2017 г. и е в списъка на ФБР с най-издирваните лица, като американските власти предлагат 250 000 долара за информация, която да доведе до нейния арест.

Съдебният иск има за цел да възстанови средствата, загубени от инвеститорите в измамата, като ищците могат да се регистрират на принципа „без право на печалба и без заплащане на хонорар“.

Сурово наказание за съучастник на криптокралицата Ружа Игнатова

„Мишкон де Рея“ има цели да постигне поне частично обезщетение за инвеститорите, които са били подведени от измамата и са претърпели загуби в резултат на това – заяви съдружникът Римал Персад.

Стартирала през 2014 г., OneCoin се рекламира като конкурент на Bitcoin, привличайки инвеститори от цял свят с обещания за огромна възвръщаемост.

Човекът на криптокралицата: Мистерията около Ружа Игнатова и Ирина Дилкинска

Според Министерството на правосъдието на САЩ в средата на 2017 г. фирмата е натрупала повече от 4 млрд. паунда въпреки нарастващите предупреждения от страна на регулаторните органи.

Бизнесът на практика се срина по-късно същата година, след като американските власти обвиниха Игнатова в измама и издадоха заповед за ареста ѝ, оставяйки инвеститорите разорени.

Българка е екстрадирана от България в САЩ заради участие в криптоизмамата „OneCoin“

Next Post

Експерти предупреждават: Разпространява се опиоид, по-смъртоносен от фентанила - Технологии

Синтетичният опиоид фентанил е добре известен с многото животи, които е отнел. По-малко известен клас синтетични опиоиди, наречени нитазени, са честа причина за предозиране в световен мащаб. Властите в Обединеното кралство също предупредиха гражданите за появата и разпространението на нитазените. Те съобщават за скок на смъртните случаи, свързани с опиати, през последните два месеца, […]
Експерти предупреждават: Разпространява се опиоид, по-смъртоносен от фентанила - Технологии

Може да харесате още