Ford с модел, който следи здравословното състояние на водача

снимка: autoblogbg.com

Ford представиха модел, който мисли за нашето здравословно състояние и безопасност на пътя. Освен спортната си визия Ford S-MAX Conept е изключително интелигентна кола. Оборудвана е със система, която наблюдава здравословно ни състояние. Нарича се ECG Heart Rate Monitoring – измерва кръвната захар на водача, а също така следи и тона на сърцето. Ако се влоши здравословно му състояние по време на път, тази система активира спирачките. Умната функция ECG Heart Rate Monitoring, свързана с човешкото здраве, е доста полезна, тъй като може да спаси човешки живот.

Ford S-MAX Conept ни предоставя перфектната възможност да се насладим на множество невиждани досега технологии. Това са: системите за интернет свързване Ford SYNC, MyFord Touch. На следващо място е функцията за гласово командване на вградения мобилен телефон – SYNC AppLink, но това не е всичко.

S-MAX Conept разполага с множество нови технологии, които ни дават поглед към бъдещето – Blue Oval. Както и системата – Self parking, който може да контролира газта, волана, спирачките.

Возилото от ново поколение разполага с Dual-View екран, разделен на две, което позволява на водача и пътника да гледат каквото желаят по едно и също време. И не на последно място са специалните фарове OLED (LED).

S-MAX се захранва от четирицилиндров 1.5-литров двигател EcoBoost.

Ford S-MAX Conept е способен да задоволи капризите и на най-взискателните
купувачи.

снимка: autoblogbg.com

През последните няколко месеца Ford не спира да ни впечатлява с нови технологии.

Миналият месец в Ломел (Белгия) Ford ни демонстрира още една нова технология, тествана в Германия. Интелигентната кола използва набор от сензори за откриване на опасност и предотвратяване на евентуална катастрофа. Системата сканира до 200 метра напред с помощта на радари, датчици, камера, които са монтирани в превозното средство.
Системата предупреждава водача за опасност, ако той не реагира, превозното средство поема контрола.
Допълнително вграденият екран показва предупредителен знак и звучи камбанен звън.
.