Най-високата железопътна гара в Европа (ВИДЕО) – Свят

Венцислава

Повече от 100 години железопътната линия „Юнгфрауйох“ пътува до най-високата железопътна гара в Европа на 3454 метра надморска височина. 

За невероятния маршрут разказва Deutsche Welle . 

Андреас Вис, който работи като технически ръководител по легендарната влаковата линия, споделя че направата на съоръжението е истинско постижение на инженерната мисъл.

От 1896 до 1912 г. се строи прочутата зъбчата железница , която предлага едни от най-красивите гледки в Алпите.

Дължината на линията е 9,5 км и има пет гари, една от които – гарата „Юнгфрауйох“.

Тя е най-високо разположената в Европа.

Тръгвайки от Клайне Шайдег, през повечето време влакa пътува през прочутия „Юнгфрау тунел“, прокопан през върховете Айгер и Мьонх.

Някои от гарите представляват площадки на отвесните стени на тези върхове, давайки възможност на пътниците да се любуват на суровата им красота.

Туристите имат шанса да видят Глетчерът Алеч или наричан още Великият Алечки.

Той се намира в обявения през декември 2001 година за световно природно наследство от ЮНЕСКО регион на източните Бернски Алпи , в швейцарския кантон Вале.

За да завършат невероятното преживяване посетителите пробват традиционното швейцарско фондю

Rate this post
Next Post

Защо хората се доверяват на фирмите за бързи кредити

Бързото кредитиране е практично решение, когато имаме нужда спешно да покрием възникнали разходи в момент, когато сме във финансово затруднение. Този начин да вземем пари назаем се различава много от банковото кредитиране. Процесът за отпускане и усвояване на бързи кредити от небанкови финансови институции е значително облекчен и поради това […]