НОИ: Пенсиите ще се изплащат между 7 и 20 септември – България

Венцислава

Изплащането на пенсиите през септември чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 септември (четвъртък) до 20 септември (сряда). Това съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт (НОИ). 

Преводите на сумите за септемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 септември. 

От днес: Теглим безплатно заплати, пенсии и социални помощи

На 5 септември на всички правоимащи ще бъдат изплатени паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец август. 

Датите за всички видове плащания, извършвани от НОИ към осигурените лица и пенсионерите, се актуализират всеки месец и са достъпни през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“. 

До юни 2024 г. е срокът за изготвяне на анализ на системата за задължителното пенсионно осигуряване, съобщиха от социалното министерство. С анализа се идентифицират съществуващите проблеми в системата. Анализът ще съдържа предложения за подобряването ѝ. Документът ще представи и цялостен преглед на системата, категориите на труд за пенсиониране, учителския пенсионен фонд, наследствените пенсии, „вдовишките добавки“ и инвалидните пенсии, както и предложения за подобряване на пенсионната система.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Байдън след бурята "Идалия" във Флорида: Вашата нация пази вашия гръб - Свят

Президентът на САЩ Джо Байдън видя от самолета опустошенията, нанесени от тропическата буря „Идалия“ по протежението на щата Флорида, преди да тръгне на пешеходна обиколка из град Лайв Оук, който се възстановява от стихията, предаде Асошиейтед прес. Знаково бе отсъствието от събитието на губернатора на Флорида Рон Десантис, който е […]
Байдън след бурята "Идалия" във Флорида: Вашата нация пази вашия гръб - Свят