P45 – най-малката кола на света

delga
снимка: dailymail.co.uk

Живеете в голям град и се налага ежедневно да ходите на работа с личната си кола. А за един претъпкан град като София, в който паркоместата винаги са недостатъчни и навсякъде се сблъсквате с неприятни улични задръствания. Решението е само едно – точната кола е малката кола. Но колко малка е тя?

Неотдавна популярният водещ на телевизионното шоу Top Gear ни показа най-малката кола на света – P45. Както виждате на снимките, тя не е просто малка, тя е по-малка и от повечето мотори. Но въпреки малките си размери, колата разполага с всичко необходимо, за да се движи по градските пътища напълно легално.

P45 разполага с пълен набор от регистрационни номера, фарове и сигнални светлини, с две думи е напълно оборудвана.

По думите на шоумена колата е доста маневрена.

снимка: dalymail.co.uk

Атрактивното возило P45 наподобява по-скоро на дреха или шлем, така нареченият таван е като каска на мотор. Единственият недостатък на P45 е малката дистанция на водача от импровизираното предното стъкло, при което се получава запотяването му, поради недостиг на достатъчно кислород. Липсват странични врати, което е предимство, не се налага да се слиза от машината, когато спрем да зареждаме на бензиностанция.

Мощността на най-малката кола на света P45 не е известна, но двигателят е бензинов. Резервоарът побира само 1.7 литра гориво. Проблемът по време на представянето на миниатюрната кола от Джереми Кларксън (водещия на шоуто Top Gear) беше зареждането и, тъй като повечето бензиностанции на островната държава Англия имат минимум, който е 2 литра, а резервоарът на P45, както вече споменах, побира максимум 1.7 литра гориво.

Джереми Кларксън, също така сподели, че P45, която е най-малката кола на света, покрива всички изисквания за движение по пътищата. И най-хубавото е, че с P45 не се налага стоенето с часове на километричните задръствания и чуденето къде да се паркира. Така намаляваме количеството на негативните емоции.

Next Post

Ново проучване доказа, че видео игрите не влияят върху поведението при децата

Ново изследване, направено във Великобритания, доказа, че играенето на видео игри не води до проблеми в поведението като липса на внимание или депресия. Общоприето мислене е, че играещите видео игри са асоциални хора, които по-късно развиват и психически заболявания. Проучването на университета в Глазгоу е базирано на данни от хиляди […]
Деца се забавляват играейки

Може да харесате още