Поредна вечер на протести и сблъсъци в Париж заради пенсионната реформа – Свят

Венцислава

Противниците на пенсионната реформа във Франция организираха пореден протест в Париж и на други места в страната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Водни оръдия и сълзотворен газ на протести срещу пенсионната реформа във Франция

В Париж около 4000 души се събраха на площад „Италия“,

след като властите забраниха протестите на площад „Конкорд“, който е до моста, водещ към Националното събрание (долната камара на парламента), а също и протестите в района на френското президентство.

Протести имаше и в Тулон, Монпелие, Нант, Марсилия, Компиен, Брест и др.  

В Париж се стигна отново до сблъсъци на силите на реда с протестиращите, след като демонстрантите започнаха да палят контейнери за смет. Протестиращите скандираха „Макрон, подай си оставката!“ и „Макрон ще те разгромим, ние ние ще победим“.

По-рано през деня студенти и активисти от протестното движение „Постоянна революция“ нахлуха

в търговския център „Форум на халите“ в Париж и започнаха да скандират за всеобща стачка.

Нова всеобща мобилизация във Франция срещу пенсионната реформа ще има на 23 март.

По улиците на Париж продължава да се трупат камари с отпадъци, след като служителите по чистота се присъединиха към протестните действия. Вече има около 10 000 несъбрани отпадъци.

Продължават и стачните действия във френските рафинерии.

Най-голямата рафинерия в страната, намираща се в Нормандия и експлоатирана от „Тотал енерджи“, е започнала да спира изцяло работа. Други две рафинерии също могат да започнат процес по спиране на работа в понеделник.

Транспортният отрасъл в страната също е засегнат от стачните действия. 

Next Post

Камелия Воче и Вероника напуснаха Hell’s Kitchen - Любопитно

Отборите на червените и златните се разделиха с още един участник в последния епизод на Hell’s Kitchen. Маникюристката Вероника Срацимирова напусна кулинарната надпревара след слабо представяне в няколко резервации в Кухнята на Ада. Шоуто напусна и една от най-опитните звезди в третия отбор. Камелия Воче се препъна пред лесно предизвикателство, […]
Камелия Воче и Вероника напуснаха Hell’s Kitchen - Любопитно

Може да харесате още