Пожар гори в Стара Загора – България

Венцислава

Два пожарни автомобила гасят пожар в старозагорския квартал „Кольо Ганчев“. Това съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Той посочи, че сигнал е подаден около 11:00 часа. Огънят гори в близост до предприятие за обработката на отпадъци.

Две семейства с деца останаха без дом след пожар в Самоковско

Голям пожар в центъра на Пазарджик

Михов допълни, че през района на община Стара Загора е преминала за кратко буря. Има постъпили сигнали за паднали дървета и клони по градската пътна мрежа, както и по част от републиканските пътища. Създадена е организация за отстраняване на щетите.

В района на Казанлък също има множество паднали дървета в околностите на град Казанлък. Такива има на Околовръстния път, на пътя между селата Дунавци – Копринка, Дунавци – Хаджидимитрово, Хаджидимитрово – Шейново, както и на прохода „Шипка“. На място има един пожарен екип, предстои да се включи и втори такъв, каза още той. Движението в тези участъци е затруднено.

Михов уточни, че в северната част на област Стара Загора освен дъжд има регистриран валеж и от град.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Il privilegio del bianco: Седемте жени, които имат право да носят бяло пред папата - Любопитно

Наричана le privilège du blanc на френски или il privilegio del bianco на италиански, специалната традиция да носят бели дрехи за среща с папата, е разширена само за определени католически кралици и принцеси и обикновено е запазена за важни събития във Ватикана като частни аудиенции, канонизации, беатификации и специални литургии.  Women are expected […]
Il privilegio del bianco: Седемте жени, които имат право да носят бяло пред папата - Любопитно