Сглобяеми къщи – отлична алтернатива на стандартното строителство

Венцислава

Животът на съвременния човек е много динамичен и изисква все по-голяма гъвкавост по отношение на професионална заетост и избор на жилище. За хората, желаещи евтин, но в същото време модерен дом, чудесна алтернатива на стандартното строителство са различните сглобяеми къщи.

Наричани още „преместваеми” и „модулни къщи”, тези сгради се различават по метод на строителство от конвенционалните, но са също толкова функционални и здрави.

Конструкцията на сглобяемите преносими къщи е метална и много устойчива, стените им се състоят от панели тип сандвич и са стандартно оборудвани, като предоставят възможност за допълнителни екстри. Могат да бъдат едноетажни или двуетажни и поради многобройните си предимства се все по-предпочитани.

Какво ги прави толкова популярни?

Не само по света, но и в България в последните няколко десетилетия изгодните за мобилни къщи цени и тяхната надеждност привличат вниманието на много потребители. Засиленото търсене на преместваеми къщи се обуславя от преимущества като:

  • бързина на строителство и рентабилност;
  • икономия на средства от проектиране, наемане на работници и др.;
  • екологичност и възможност за изграждане дори през зимния сезон;
  • енергийна ефективност;
  • издръжливост, земетръсо- и пожароустойчивост, дълготраен живот;
  • лесен демонтаж и монтаж на ново място.

Други плюсове да живеете в сглобяема къща е и този, че можете да я използвате целогодишно и поради модерния дизайн ще се радвате на уютно жилищно пространство.

Освен това изграждането на преместваемите къщи се извършва с предварително произведени компоненти, което означава засилен контрол и високо качество. Получавате и опция за проектиране на индивидуален дизайн, отговарящ на нуждите и бюджета ви и всичко това на невисока за сглобяеми къщи цени.

Каква е цената на един сглобяем дом?

Когато вече сте решили да станете собственик на къща от сглобяем тип, със сигурност ще бъдете очаровани от ниската стойност на подобна инвестиция. При проучване на различни оферти, ще разберете колко изгодни за готови сглобяеми къщи цени се предлагат.

Ориентировъчната за сглобяеми къщи цена варира в зависимост от размерите и вложените материали. Често срещаните за евтини сглобяеми къщи цени са над 10 000 лв., като има сглобяеми къщи до 30000 лв., но и до 100 000 лв.

Може да притежавате сглобяема къща за 20 000 лв. или да спрете дори на по-икономичен вариант. Такъв може да откриете в портфолиото на Vitalbox, който е основен лидер в областта, притежава множество европейски сертификати за качество и доказана репутация. Стартовите цени на сглобяем дом на компанията започват от 11 000 лв. за модела Molde, продължават с 17 000 лв. за къща Halden и т.н.

Имайте предвид, че фирмите предлагат различна степен на завършеност, което също оказва влияние върху формираната за сглобяема къща цена. Влияние оказва и видът на фундамента на сградата, защото изпълнението му съобразно терена обикновено не влиза в цената.

Ако става въпрос за стандартен проект, конструкцията, дизайнът и видовете инсталации при него са ясни, изграждането на къщата е по-бързо и рядко се надвишава планираните за преместваеми къщи цени.

Трябва да имате, че по ваше желание към къщата ви може да се добавят и още екстри като бетонови блокчета за основа, поставяне на климатик, щори и т.н. Но дори и с подобно оскъпяване инвестицията ще бъде много по-малка, отколкото за традиционно построен дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Денков: Все още няма разговори, чакаме Габриел - България

„Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел. Това правителство има смисъл да съществува, ако продължава с реформите“, заяви в Париж премиерът Николай Денков. „Това са същите приоритети, същите задачи. Преди 3 седмици с Мария Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим министрите, след като тя направи преглед на тяхната […]
Денков: Все още няма разговори, чакаме Габриел - България

Може да харесате още