Щефани Щал и новата й книга „Опознай себе си“

opoznai-sebe-si

 

Новата книга „Опознай себе си“ на забележителната Щефани Щал – известен немски психотерапевт и автор на бестселъри – вече е налична за читателите.

Систематично, на разбираем и достъпен език, този нов труд на Щал представя цялостна, завършена методология за преодоляването на личностни проблеми и трудности в човешките взаимоотношения. Авторката използва една интересна метафора за т.нар. „сенчесто дете“ – олицетворение на всички негативни модели на нашето мислене и поведение, които са формирани още в най-ранна детска възраст. Модели, които ние трябва да опознаваме и осъзнаваме, за да можем с течение на времето успешно да ги променим.

В „Опознай себе си“ се дава точна и ясна формула как да „опростим сложността“ или с други думи, как да преодолеем най-страшните си конфликти и отрицателни убеждения на подсъзнанието, които проектират различни защитни стратегии. Идеята е семпла и лесно разбираема: осъзнаваш тези стратегии, въпросното „сенчесто дете“ в теб се успокоява и отстъпва своето място на „слънчевото дете“. А всяко „слънчево дете“ се асоциира с щастие, удовлетворение от живота и положителни емоции – важни фактори за изграждането на една правилна самооценка и здравословни отношение със заобикалящия ни свят.