След края на стачката: Премиерата на „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ се състоя в Лондон – Любопитно

Венцислава

Звездите от предисторията на „Игрите на глада“ приветстваха края на четиримесечната стачка на актьорите, докато вървяха по червения килим в Лондон в четвъртък вечер.

В сряда профсъюзът SAG-AFTRA постигна предварително споразумение с големите студия за разрешаване на втората от двете стачки, които разтърсиха развлекателната индустрия, тъй като сценаристите и актьорите поискаха по-високо заплащане.

„Вече се събудих с положително настроение и след като видях новината, си казах: „Е, това е страхотен ден“, каза пред агенция Ройтерс британският актьор Том Блит, който играе младия Сноу в новия филм.

След предварително споразумение: Холивудските актьори прекратяват стачката

„Чувствам се страхотно… днес е премиерата след толкова много време… и се случи в ден с други наистина добри новини“, каза Джош Андрес Ривера, който играе приятеля на Сноу, Сеянус Плинт. „Познавам много хора, които са готови да се върнат на работа. Аз съм готов да се върна на работа.“

Членовете на SAG-AFTRA напуснаха през юли, след като се провалиха преговорите за компенсации и защита при използването на изкуствен интелект с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP).

Точните условия на сделката няма да бъдат оповестени преди края на тази седмица, но са известни няколко основни момента.

Съюзът твърди, че споразумението е на стойност над 1 млрд. долара и че са „постигнали сделка с изключителен обхват“, която включва увеличение на компенсациите, защита на съгласието за използване на изкуствен интелект и на образите на актьорите и включва нов „бонус за участие в стрийминг“.

Премиерата на „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ в Лондон

Подобно на другите филми от „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ е филм на Lionsgate – студио, което не е част от AMPTP.
Във филма Сноу наставлява и се влюбва в Луси Грей Бейрд по време на 10-те Игри на глада – гладиаторско състезание, което изправя трибутите от различните райони един срещу друг, докато елитът на Капитола наблюдава.

Рейчъл Зеглер, която играе Луси, описва ролята като „смазваща в най-добрия възможен смисъл“„Трябваше сама да правя каскадите си. Трябваше да държа живи животни, да пея, да танцувам, да плача, да тичам, за да не загубя живота си. Невероятно е“, каза тя.

Подобно на останалите филми, предисторията е базирана на едноименния роман на Сюзън Колинс, който излиза през 2020 г.

Next Post

Добрев: Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки не е мъртвороден - България

„Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ. В следващите дни ще подам сигнал до главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера […]
Добрев: Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки не е мъртвороден - България

Може да харесате още