Участници от коледния футболен турнир в Симитли дариха събраните средства на засегнатите от пожара в Благоевград

Отборите, класирани на първо, второ и трето място в традиционния коледен футболен турнир в памет на Иван Янчев в Симитли, са дарили получения награден фонд в помощ на семействата, чийто домове и имущество пострадаха при пожара в блок в квартал „Струмско“ преди няколко седмици, съобщиха от община Симитли.

Огнената стихия избухна вечерта на 10 декември. При пожара загинаха трима души, а десетки бяха евакуирани от силно задимената сграда. Оттогава 24 семейства не могат да се завърнат по домовете си преди да бъде сигурно, че сградата е годна за обитаване.

Дарения за пострадалите семейства са събрани и от зрителите на футболния турнир, а събраната сума вече е преведена по разкритата банкова сметка на пострадалите, допълват от община Симитли.

Победители в коледния турнир в Симитли тази година са отборите „Ел Класико“, „Малина“ и „Полена“. Турнирът е традиционен за общината и се провежда повече от двайсет поредни години по инициатива и под патронажа на общинския кмет Апостол Апостолов. Футболното съревнование между местните отбори е в памет на спортния деятел и фен на футбола Иван Янчев от симитлийското село Черниче, допълват от община Симитли.

Освен купи и медали за челната тройка сред отборите, на турнира са раздадени и индивидуални награди. Плакет в памет на Иван Янчев е получил кметът на село Полена Веселин Топузов. От тази година е учредена и нова награда, в памет на дългогодишния футболен съдия от Симитли Георги Томанов.

Наградите на турнира са връчили кметът на Симитли Апостол Апостолов, изпълнителният директор на ФК „Септември“ Пламен Скендарски и Борислав Янчев – синът на Иван Янчев, в чиято чест се провежда спортното събитие, посочват от общината.

Next Post

Пенсионерите ще получават добавки до юни

60 лева COVID добавки към пенсиите до юни, 75 лева еднократно за ваксинирани пенсионери   Общо 2 058 100 пенсионери ще получат добавка от 60 лв. към пенсиите си за месеците януари, февруари, март, април, май и юни. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Допълнителната сума ще се изплаща на […]

Може да харесате още