В очакване на ново бедствие: Евакуират повече от 1000 жители на остров Иския – Свят

Венцислава

Повече от 1000 жители на поразения миналата седмица от катастрофално свлачище италиански остров Иския ще бъдат евакуирани заради очаквани нови силни валежи, съобщи Ройтерс, като се позова на местните власти.

Преди шест дни малкият пристанищен град Казамичола Терме беше пометен от вълна от кал, отломки и камъни по време на силни дъждове, като в резултат загинаха най-малко 11 души, припомня агенцията.

Трагедията на остров Иския – урок за грешките от безконтролното застрояване

Евакуацията на жителите ще започне днес в 16:00 ч. местно време, съобщи местен полицейски комисар, цитиран от ДПА. Тя няма да бъде задължителна. За онези, които пожелаят да се евакуират, е осигурено настаняване в хотели и спортни зали.

През следващите три дни на острова е обявен жълт код, като според прогнозите се очакват валежи в диапазона 40-50 мм, предаде Франс прес. За сравнение, в деня на катастрофалното свлачище от 26 ноември валежите са били около 100 мм.

Next Post

Покрита със злато, рубини, сапфири: Историческа корона за Чарлз III - Любопитно

Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите по коронация на монарсите в Англия повече от 350 години, е изнесена от лондонския Тауър, за да бъде пригодена за коронацията на крал Чарлз Трети през месец май следващата година, съобщиха световните осведомителни агенции, позовавайки се на Бъкингамския дворец. „Безпрецедентен […]
Покрита със злато, рубини, сапфири: Историческа корона за Чарлз III - Любопитно

Може да харесате още