Парашутен скок от 39 километра височина

gbx

Парашутистът Феликс Баумгартнер в момента прави втори опит за преодоляване на четири рекорда от ръба на Космоса. Скокът му в началото на седмицата беше отложен заради силния вятър.  В момента австриецът да се издига с балон, той трябва да стигне до 39 километра над повърхността на земята и да скочи по скафандър, като планът е той да се приземи след не повече от пет минути.

Надеждата на Баумгартнер е да развие скорост от над 1200 километра в час, с което да се превърне в първия човек в света, успял да премине звуковата бариера извън самолет.

От височина 39 км и при температурата -44 градуса Феликс Баумгартнер ще има приблизително 5 минути и половина, за да достигне до земята. 35-ата секунда от свободния му полет ще го превърне в първия човек в историята, преминал звуковата бариера само по скафандър, категорични са специалисти.

Може да гледате скока на живо по телевизия Bulgaria On AIR или във Youtube канала http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MrIxH6DToXQ

Ако успее, Феликс ще подобри наведнъж четири рекорда – ще стане първият човек, преодолял звуковата бариера при свободно падане, ще направи най-височинния скок в историята, най-високия полет с управляем балон (който е и най-големият досега), и най-дългото свободно падане.

 

Next Post

SEO семинар за Новите SEO правила

SEO семинар на тема „Новите SEO правила“, ще се проведе в София на 20 ноември в СТЦ Интерпред. Лектори на събитието са едни от най-добрите български SEO специалисти Огнян Младенов, Васил Тошков, Лили Грозева, Любомир Любомиров и Димитър Димитров. Ще бъдат разгледани най-важните към момента SEO въпроси: Кои сайтове пострадаха от Panda и Penguin ъпдейтите на Google? Как да предпазим новия си сайт от панди и пингвини? Как да създаваме качествено съдържание за уеб среда? Какво е Microdata, Речникът Schema.org, RichSnippets? Как да оптимизираме сайтове за англоезичен пазар? Как да направим така че ТВ, радио, outdoor и имейл маркетинга да работят за SEO. И още много други […]

Може да харесате още