Израел потвърди смъртта на военнослужеща от видеозапис на „Хамас“ – Свят

Венцислава

Израелските военни потвърдиха днес смъртта на военнослужеща, държана в плен в ивицата Газа, след като палестинското движение „Хамас“ публикува видеозапис, на който тя е жива, последван от снимки на това, което според палестинската фракция е тялото ѝ, след като е била убита при израелски удар, предаде Ройтерс.

Това изглежда е първият път, в който Израел потвърждава подобно твърдение на групировката „Хамас“, която в миналото е заявявала, че десетки заложници, отвлечени на 7 октомври при нападенията срещу погранични селища и военни бази, са загинали или са изчезнали вследствие на последвалата война в Газа.

Във видеозаписа на „Хамас“, разпространен вчера в социалните мрежи, Ноа Марсиано се идентифицира пред камерата и казва, че е държана в Газа от четири дни, което показва, че видеозаписът е заснет на 11 октомври.

След това във видеозаписа са показани кадри с млада жена с подобен външен вид, която лежи със затворени очи върху окървавен чаршаф. В близък план се вижда кървава рана на главата ѝ.

В надписите във записа се казва, че 19-годишната Марсиано е била убита при „въздушен удар на ционисткия враг“ миналия четвъртък.

В изявлението на израелските военни не се коментират обстоятелствата около смъртта на Марсиано, а само се посочва, че тя е била „отвлечена и намерила смъртта си в ръцете на терористична организация“. Във видеозаписа се казва, че тя е служила като редник на наборна служба в корпуса за гранична отбрана, отбелязва Ройтерс.

Next Post

Богдан Богданов: Приоритет е "Лукойл Нефтохим Бургас" да заработи с изцяло неруски петрол - България

От началото на дерогацията ние не бяхме направили нищо като подход, за да имаме ясен план как до крайния срок, който ни е предоставен от Брюксел, можем да преминем на производство с изцяло неруски петрол. Това бе и целта на анализите, които ние направихме, за да се знае какъв е […]
Богдан Богданов: Приоритет е "Лукойл Нефтохим Бургас" да заработи с изцяло неруски петрол - България

Може да харесате още