Вътев: Обстановката в земеделието е много тежка – България

Венцислава

Проблемите в българското земеделие са трупани много години. За пет месеца е сложно да се решат всичките. Да, никой не отрича, че в земеделието обстановката е много тежка и, за съжаление, няма изгледи да стане по-лека. Това каза министърът на земеделието Кирил Вътев в ефира на NOVA.

Животновъди излизат на протест, настояват за среща с Денков

Във връзка с протеста на земеделските производители Вътев посочи, че във всеки протест има политически контекст, както и в този. Той не отговори на въпроса дали ще си подаде оставката, като разкритикува поведението на някои от протестиращите.

Министърът отхвърли като абсурдно твърдението, че дълбоко замразено месо се предлага като свежо. Също така отбеляза, че по официални данни за 2022 г. са затворени 329 кравеферми, а за 2023 г. – 323.

Вътев за протеста на животновъдите: Всичко се основава само на искане за пари

Във връзка с Aгенцията по борба с градушките министърът каза, че е отправено предложение заплатите на служителите да се вдигнат с 30%, като има уверение, че това ще се случи. На останалите агенции към министерството се предвижда увеличение на заплатите с 20%.

Няма нови огнища на птичи грип, съобщи още земеделският министър.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След опит за спиране на делото: Започна процесът срещу Анка Михайлова, обвинена в убийството на дъщеря си - България

С разпит на над 20 свидетели и вещи лица ще протече процесът срещу Анка Михайлова, известна още като „Мама Айше“. След двучасово заседание и опит за спиране на съдебния процес, Окръжен съд – Пловдив все пак ще разгледа делото на Анка Михайлова, която е обвинена, че умишлено е умъртвила осиновената […]
След опит за спиране на делото: Започна процесът срещу Анка Михайлова, обвинена в убийството на дъщеря си - България