Грипна епидемия в област Сливен – България

Венцислава

Област Сливен обявява грипна епидемия от утре – 6 февруари до 12 февруари.

Мерките, които ще важат в посочения период са преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Освен това се забраняват свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни. На този етап не е предвидено преустановяване на присъствения учебен процес, затова в детските ясли, градини и училища ще се провежда стриктен ежедневен филтър. Видеото е архивно.

Здравният министър съобщи дали ще има грипна епидемия в София

Същите мерки остават в сила и за област Велико Търново, където срокът на въведената грипна епидемия се удължава до 9 февруари.

Междувременно в област Варна част от въведените мерки се отменят, а срокът на другите се удължава отново до 9 февруари.

Обявиха грипна епидемия и в област Добрич

Възстановява се провеждането на планови консултации при спазване на стриктен противоепидемичен режим и записване на дата и час на посещение. При същите условия отново ще бъдат провеждани също профилактични прегледи, задължителни имунизации и реимунизации. До петък остава в сила забраната за свиждания и задължението за провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските градини и противоепидемичен режим в училищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето какво гласува ЕП за новите геномни техники в селското стопанство - Свят

Днес Европейският парламент прие позиция за преговори с държавите членки по предложението на Комисията относно новите геномни техники (НГТ), които променят генетичния материал на даден организъм, с 307 гласа „за“, 263 гласа „против“ и 41 гласа „въздържал се“. Евродепутатите от ДПС не подкрепиха решението. Те са категорични, че от първостепенна […]
Ето какво гласува ЕП за новите геномни техники в селското стопанство - Свят

Може да харесате още