На студено, без ток и топла вода: Дете, изоставено от майка си, живяло само 2 години – Свят

Венцислава

Деветгодишно момче е живяло само в продължение на две години в неотопляван апартамент в Югозападна Франция, след като майка му го изоставила, за да може да живее с приятеля си.

Детето е било оставено да се грижи само за себе си в общинско жилище в Нерсак, село в покрайнините на Ангулем, след като майка му се преместила при новия си партньор на три мили оттам, съобщават френските медии.

Миналата седмица неидентифицираната майка, на 39 години, е осъдена на шест месеца затвор за изоставяне и застрашаване на малолетно лице. На бащата на момчето, който живеел в друг град, не е повдигнато обвинение.

Момчето е живяло само от 2020 г. до 2022 г. и през това време е имало периоди без топла вода, отопление или електричество, като се е миело със студена вода и се е увивало в спални чували и одеяла, за да се стопли.

Било принудено да краде домати от близкия балкон и да търси храна от съседи, които в крайна сметка отишли в полицията, която се погрижила момчето да бъде настанено в социален дом.

Преди да бъде намерено, съседите изразили притесненията си пред майката на момчето, която им казала, че се грижи за сина си и да не се месят в делата ѝ, съобщава The Times.

Местните жители твърдят, че животът му в самота и пренебрегване е останал незабелязан, отчасти защото момчето е посещавало училище, било е чисто и е поддържало добри оценки.

Кметът на града Барбара Кутюрие заяви пред France Bleu, че въпреки изпитанията момчето е пишело домашните си и е било „добър ученик“. Мисля, че това е било и един вид защита, която той е поставил около себе си, за да каже „всичко е наред“, каза тя. Тя добави, че според нея никой не би могъл да разбере какво се случва в действителност, като се има предвид колко добре се е грижило момчето за себе си.

„Той разказваше на приятелите си, че се храни сам и пътува сам с автобуса. Не е излизал навън и си е стоял вкъщи през цялото време“, разказва съученик на младежа пред телевизия TFI.

Съобщава се, че майката на момчето е настоявала по време на съдебния процес миналата седмица, че е живяла със сина си, но се твърди, че това е било опровергано от мобилните данни, получени от полицията, които показват, че тя почти не е била в апартамента.

Съседите говорят за вината си, че не са разбрали за случващото се и не са предприели действия по-рано, като казват пред местните медии, че анонимността на съвременния живот е изиграла важна роля за това, че пренебрегването е продължило толкова дълго.

„Когато е имало семейство и село около него, ако майката е пренебрегвала детето, това не е имало голямо значение, защото останалите членове на семейството и цялото село са се грижили за детето. Сега вече не е така“, казва местен жител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Очаква ни близка, но безопасна среща с 37-метров астероид, гледайте на живо - Любопитно

На 27 януари 2024 г. астероидът 2024 BJ ще има много близка, но безопасна среща с нас, доближавайки се на около 354 000 км от Земята, около 92% от средното лунно разстояние.  Кадрите на астероид 2024 BJ ще бъдат излъчвани на живо ТУК и ТУК. Астероидът бе открит по-рано този месец. Той […]
Очаква ни близка, но безопасна среща с 37-метров астероид, гледайте на живо - Любопитно

Може да харесате още