Втори ден на протести пред Народното събрание – България

Венцислава

Два протеста с искане за по-високи доходи ще има днес пред Народното събрание.

В 8:30 ч. работници и служители от Агенцията „Пътна инфраструктура“, Националното тол управление и от „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР ще се съберат пред служебния вход на парламента.

За по-високи заплати: Синдикати, земеделци и кокошка на протест пред НС

Те настояват за увеличение на възнагражденията си. Демонстрацията е част от протестните акции на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и на нейни основни членове, които се провеждат под надслов „За справедливи доходи в бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите“.

Вчера пред парламента протестираха работещи от Изпълнителната агенция „Борба с градушките“, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Изпълнителната агенция по горите, както и служители в „Напоителни системи“ и Селскостопанската академия, с искане за 20% ръст на заплатите.

Акциите на синдиката ще продължат и утре. Те са на фона на дебатите за приемането на проектобюджета за 2023 година. 

В 11:30 ч. Националният синдикат „Защита“ ще организира национален протест на служителите в центровете за спешна медицинска помощ.

Преди дни те протестираха пред Министерството на здравеопазването с искане за повишаване на възнагражденията с 30 на сто за медицинските специалисти и с 60 на сто за шофьорите, за подобряване на условията на труд, за промяната на категорията на труд, както и за решаване на проблема с липсата на кадри в системата на спешната помощ.

Next Post

Времето в събота: Жълт код в 12 области - България

Горещото време се очаква да продължи и в събота в цялата страна. За 12 области е в сила предупреждение за високи температури от първа степен – жълт код. Това са Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград. НИМХ През днешния ден ще бъде […]
.

Може да харесате още