Ученици предотвратиха влакова катастрофа в Горна Оряховица – България

Венцислава

Двама деветокласници от ПГЖПТ „Никола Вапцаров“ в Горна Оряховица са предотвратили сериозна влакова катастрофа. Инцидентът станал преди седмица край гарата в село Дралфа. Тогава последният вагон на бързия влак Варна-София се озова на две железопътни линии, а предполагаемата причина за това е прибързана реакция на ръководителя на движението. По всяка вероятност той е обърнал по-рано стрелката, докато влакът преминавал, предава NOVA.

На излизане от гара Дралфа влакът се опитал да премине от един коловоз на друг, тъй като част от участъка е в ремонт. Последният вагон не успял да смени релсите и застанал напречно на железопътната линия. 

„Когато видях какво става, дръпнах внезапната спирачка и влакът спря на момента“, разказа в ефира на „Здравей, България“ Никълъс Михайлов. Той и връстникът му Йордан Киров всеки ден пътуват с въпросния влак до училище. По думите им ниската скорост, с която са се движили, е и причината да не се стигне до по-сериозен инцидент. 

„Когато излязохме да огледаме периметъра, забелязахме, че има стълб, който беше на около метър от вагона. Реално щеше да се вреже във влака“, каза още Михайлов.

Според Иван Чолаков, директор на ПГЖПТ „Н.Й. Вапцаров“ – Г. Оряховица, двете момчета са предотвратили сериозна влакова катастрофа. „Можеше вагонът да се обърне. В него, освен те, са пътували и други пътници, и служители на железницата, което щеше да е голяма трагедия“, коментира Чолаков.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Макрон опита да скрие луксозен часовник в ефир - Свят

Френският президент Еманюел Макрон беше остро критикуван, след като свали луксозния си часовник по време на интервю, докато коментираше пенсионната реформа. Франция е обхваната от протести и стачки заради решението на Макрон да повиши възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, предава . Днес милиони французи излязоха на улиците, […]
Макрон опита да скрие луксозен часовник в ефир - Свят