Стомахът на мъж превръща всяка хапка в чист алкохол

delga
Матю Хог не може да се храни с хляб
Две филии хляб са достатъчни за да накарат Хог да изпита много силно главоболие

Тридесет и четири годишният Матю Хог страда от рядко заболяване, наречено авто-алкохолен синдром. Синдромът представлява гъбична инфекция в червата, произвеждаща чист етанол, който се влива директно в кръвоносната система на болният. Цели двадесет години заболяването не е било открито у Хог и той е прекарал години наред в замаяно състояние, увеличаващо се след хранене със сладки храни. Матю не може да работи и трябва да спазва много строга диета, тъй като дори малки количества ориз го карат да изпитва усещане като след изпиване на три бутилки вино.

„Всеки път, когато се храня с хляб, картофи или сладки храни, тялото ми произвежда сто процентов алкохол, който се влива в кръвоносната ми система. Ако погълна ориз ще изпитам махмурлук сякаш съм пил големи количества червено вино. Имаше много случаи по време на детството ми, в които съм се чувствал пиян без дори да съм пил. Тъй като бях упорит, реших да стана студент и да бъда част от студентските купони, но скоро след като се записах в университета установих, че се напивам много по-бързо и прекъснах. Вече съм спрял всякакъв алкохол – тялото ми произвежда предостатъчно и не може да поеме повече. Стеснителен и тих човек съм, но е имало много случаи, в които съм се държал ужасно към хората около мен и съм буйствал,” споделя господин Хог.

Състоянието на Матю обърква докторите и те го насочват към психиатър. Но скоро след това заболелият решава да потърси помощ от лекари в Лондон и Мексико. Родителите на Хог плащат общо над петдесет хиляди паунда за изследвания докато след тестове на кръвта не се изяснява, че той има ненормално високи нива на етанол в кръвта си и вътрешночревна бактерия.
„Осъзнах какво точно представлява този авто-алкохолен синдром след като прочетох книга за японец, който живее с моето състояние и когото полицията често арестува за шофиране в пияно състояние без да е употребявал алкохол. В книгата разпознах и много от симптомите, които съм изпитвал през годините,” разказва Матю Хог от Мидълсбро.

Приятелката на Матю Хог
Гаджето на Хог – Манди Тайлър се храни с каквото си поиска

Заболяването има унищожителен ефект върху живота на Хог – той няма възможност да преследва кариера и задължително трябва да се придържа към диета за да управлява ферментационния процес в стомаха си. Налага се Матю да стои почти непрекъснато у дома си поради липса на достатъчно енергия. Състоянието му е толкова тежко, че обичайните процедури, анти-бактериални медикаменти и пробиотични хранителни добавки не успяват да спрат производството на алкохол в тялото.
„Вече нямаме спестявания, а останалите пари отиват за поддържане здравословното ми състояние. Налага ми се да се храня само с яйца, семена, зеленчуци и единствената позволена течност – вода,” разказва Матю.

Next Post

Рилските езера се присъединяват към ЮНЕСКО

Седемте рилски езера, които са част от Стоте национални туристически обекта на България, са предложени за влизане в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Националната кампания по включването им е поета от сдружение “Зелени инициативи’’, а в интернет ще бъде проведен референдум за присъединяването им. В списъка на световното […]
Седемте рилски езера

Може да харесате още