40 дни протести

gbx

Днес 23 юли протестът започва в 17:00ч. пред Парламента на площад Народно събрание.

Днес 23 юли 2013г. е 40-ят ден от протеста #ДАНСWithMe за оставка на правителството на Орешарски. Вече 40 дни всеки ден хиляди и десетки хиляди хора, ден след ден, неуморно излизат на площада пред Министерски съвет към 18:30ч. на мирен протест и скандират за оставката на правителството. Припомняме, че причината за започване на протеста беше скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Самият Делян Пеевски коментира, че „народът не е узрял за моя избор“. Правителството се извини за грешката, но така и не даде смислен или логичен отговор, какво е довело до тази кандидатура, кои са били другите кандидати и защо това назначение е било направено в пъти по-бързо от обикновено. След този акт последваха и други скандални назначения на заместник министри и областни управители, които засилиха напрежението в София и други големи градове. Много от тези личности бяха такива, които са компрометирани в миналото.

Днес 23 юли по-различното ще бъде, че протестът започва по-рано в 17:00ч. и няма да бъде пред Министерски съвет, както досега, а директно пред Парламента на площад Народно събрание. Причината за това е, че днес от 17ч. започва процедурата по приемането на актуализацията на бюджета. Едно от действията на правителството, с което протестиращите не са съгласни. Очаква се на протеста да има символичен ковчег – ковчега на правителството, както и други станали вече традиционни артистични изпълнения.

Next Post

Руски военен кораб на плажа - видео

Преди няколко дни на плажа близо до Калининград неочаквано пристига руски военен кораб и прави десант. Видеото е качено в интернет и на него се вижда как голям кораб амфибия от вида „Зубр“ акостира на оживен плаж. При приближавето си към брего кораба вдига големи вълни и много шум, защото […]

Може да харесате още