Мъжът, отворил врата на летящ самолет в Южна Корея, обяснил, че се задушавал и искал да слезе – Свят

Венцислава

Южнокорейските медии съобщиха днес, че мъжът, отворил вчера вратата на авариен изход на самолет по време на вътрешен полет, казал на полицията, че се е задушавал и се е опитал по-бързо да слезе още преди машината да е кацнала, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Дванадесет души пострадаха леко, когато мъжът отвори вратата на самолет Еърбъс А321 на „Асиана еърлайнс“ в петък,

причинявайки разхерметизиране на салона. Самолетът, който летял към град Тегу от южния остров Чеджу, кацнал благополучно.

Мъжът беше задържан от полицията в Тегу за предполагаемо

нарушаване на закона за сигурност на въздухоплаването. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 10 години затвор.

33-годишният нарушител казал на полицията, че е искал да излезе от самолета,

защото чувствал, че се задушава, съобщи агенция Йонхап, като се позова на органите на реда.

Според Йонхап мъжът обяснил, че бил в стрес, след като наскоро загубил работата си.

Други южнокорейски медии разпространиха подобна информация за мотивите на мъжа. В съобщенията се казва, че полицията в Тегу е поискала официална заповед за ареста му.

Самолетът превозвал 194 души, включително ученици на път за състезание по лека атлетика. Мъжът отворил вратата, когато самолетът захождал за приземяване на летището в Тегу и бил на височина 213 метра.

Пасажери, които били откарани в болници,

са били лекувани главно за леки проблеми като затруднено дишане.

На заглавната снимка: Цивилни южнокорейски полицаи задържат пасажер от вътрешен полет на международното летище в Тегу на 26 май 2023 г. Мъжът е заподозрян, че е отворил авариен изход на самолета по време на полет. 

Пътник отвори вратата на самолет докато е във въздуха (ВИДЕО)

Next Post

Ескалация, КФОР се сблъска със сърбите в Косово, ранени - Свят

Напрежението между протестиращите косовски сърби и силите на КФОР нараства през последните часове, съобщава . Водените от НАТО миротворци от мисията КФОР първоначално се опитаха да отделят протестиращите сърби от полицията, но ситуацията ескалира и по-късно започнаха да разпръскват тълпата, използвайки щитове и палки. Няколко от протестиращи отговориха, като хвърляха […]
Ескалация, КФОР се сблъска със сърбите в Косово, ранени - Свят

Може да харесате още