Павел Кьосев: Магазинът трябва да е лесен за намиране онлайн, бърз за поръчка и отговорен към клиентите си – Любопитно

Венцислава
Павел Кьосев: Магазинът трябва да е лесен за намиране онлайн, бърз за поръчка и отговорен към клиентите си

Източник:
Credissimo

Как започнахте работа в Credissimo?

Беше неочаквано. Поканиха през една външна агенция за обучения да консултирам Кредисимо в частта Обслужване на клиенти, Телемаркетинг и Продажби. Това стана преди четири години и половина. След известно време се свързаха с мен и ме поканиха да оглавя дирекция Обслужване на клиенти и започнах работа досега. От няколко месеца изпълнявам функцията на Главен търговски директор, като отговарям за директните продажби и развитието на партньорска мрежа.

Колко важно е за един онлайн магазин да разполага с възможност за пазаруване на изплащане?

Изплащането на стоки е повече от метод на плащане. То е поведение на голяма група от клиенти. Партньорство с банки и небанкови финансови дружества е знак за онлайн магазина е знак, който печели по-голямо доверие у клиентите. Самото имане на възможности за стоково кредитиране или плати-после интеграции не е достатъчно. Всеки търговец следва добре да проучи клиентската пътека с различните решения и да подбере най-подходящото за него. Също така клиентите обичат да сравняват, затова е добре да им се покачват различните месечни вноски за отделните решения, гратисни периоди и т.н.

Павел Кьосев, главен търговски директор
Павел Кьосев, главен търговски директор
Credissimo

Кое е златното правило в клиентското обслужване?

Винаги да си на разположение, да си честен и ако има проблем да се свържеш с Клиента преди той да те е потърсил. Това звучи доста лесно, но е плод на дълга подготовка на екипа и техническа обезпеченост. Клиентите са все по-нетърпеливи и изскващи. За да повторят преживяването и покупката си при нас, следва да им предоставим изключително обслужване.

Какво е съотношението между пазаруването в брой и пазаруването на изплащане в последните години?

За отделните стоки/услуги е различно. Средно варира между 7-12% от общия обем продажби, като интересното е, че средният размер на количката през стоков кредит може да и два пъти по-голяма от стандартната. По мои наблюдения не толкова броя покупки се вдига в магазина, а по-скоро средната стойност на затворените колички.

Опишете идеалния онлайн магазин с три думи.

Бърз, Лесен, Контактен.

Как се става “Звезда на електронната търговия”?

Като си лесен за намиране онлайн, бърз за поръчка и обслужване и отговорен към Клиентите си.

Павел Кьосев e част от eCommerce Academy Awards 2023 – Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.

Next Post

По-смели в общуването с хората: 4 ценни съвета и стратегии - Любопитно

Съществуват много ситуации, при които е нормално да се чувствате уплашени или нервни. Срамежливостта е една от причините да се страхувате да общувате с другите. Тя създава бариера, когато става въпрос за общуване с други хора, тъй като се характеризира с тревожност. Ние ви представяме няколко съвета, които могат да ви […]
По-смели в общуването с хората: 4 ценни съвета и стратегии - Любопитно

Може да харесате още