Колко струва отопластиката?

Венцислава

Ушите са централни елементи от човешкото лице, които, заедно с носа, продължават да растат през целия живот. Този факт е достатъчно показателен за това колко често те са подлагани на различни хирургически интервенции.

Ринопластиката (пластична операция на носа) и отопластиката (пластична операция на ушите) са едни от най-практикуваните операции в областта на лицевата хирургия.

С пластичната операция на ушите се цели най-вече корекция на естетическа деформация в тях, докато при ринопластиката често целта е функционална корекция.

В тази статия събрахме най-важните аспекти на операцията за корекция на ушите, които имат важно значение и за определяне крайната цена за отопластиката.

Защо се прави отопластика?

За никого не е тайна, че между нито един елемент от човешкото тяло не съществува абсолютна симетрия. Това важи и за двете уши. Проблем има тогава, когато асиметрията между ушите е толкова силно изразена, че причинява емоционален дискомфорт.

Клепналите и стърчащи уши са може би най-големият проблем за мнозина, особено в детско-юношеска възраст. Твърде големите или твърде малки уши, както и естетическите несъвършенства по повърхността им, също представляват сериозен естетически проблем.

Отопластиката е хирургическа интервенция, която има за цел да коригира различни несъвършенства и асиметричност във формата на ушите. Видът на ушите играе важна роля за изграждане цялостната визия на лицето. Поради тази причина редица пациенти, които не харесват тази част от тялото си, са склонни да се подложат на отопластика, за да решат този проблем завинаги.

Цена за отопластика – от какво се определя?

Три са ключовите фактора, от които зависи цената за отопластиката:

Индивидуалните характеристики на пациента и желаният резултат

Цената на отопластиката се определя преди всичко от индивидуалния случай на пациента. При всеки пациент проблемът, касаещ корекцията на ушите, е различен, от него се определя и желаният краен резултат. Изхождайки от тези различия, бихме могли да заключим, че и цената за отопластиката ще варира.

Видът на отопластиката

В зависимост от индивидуалния проблем, който трябва да реши отопластиката, цената може да е различна. В повечето случаи се касае за интервенция, която цели редуциране размера на ушите или корекция на “стърчащи” или клепнали уши, в други – уголемяване на твърде малки ушни миди.

Цената за отопластика може да бъде различна, предвид прилаганите оперативни техники и тяхната сложност.

Изборът на хирург за отопластика

Разбира се, цената за отопластика до голяма степен се определя от избора на хирурга. Още по време на прегледа при избран от вас хирург ще получите ориентировъчна цена за отопластиката.

Изборът на хирург, освен важен фактор за цената, има и много важно значение за успеха на операцията. Неговият опит, образование и познания в областта са определящи за крайния резултат и съответно цената.

Една от най-привлекателните страни за извършване на различни пластични операции, включително и отопластика с отлично качество и добра цена, е Турция.

Колко струва отопластиката?

Стана ясно, че да се даде еднозначен отговор по отношение цена за отопластиката е меко казано трудна задача. Съвсем ориентировъчно, средната цена за отопластика е от 3000 до 7000 лв.

Все пак, крайната цена може да е доста под или над тези числа. В заключение си струва да отбележим, че цената за отопластика не бива да бъде водеща, в случай че сте решили да се подложите на интервенцията.

По-важно е да се доверите на сигурен и достатъчно опитен специалист – цената не е маловажен фактор, но не бива да забравяте, че правите преди всичко дългосрочна инвестиция в себе си.

Rate this post
Next Post

Дъжд от диаманти на Нептун и Уран

Учените отдавна допускаха, че на планетите Уран и Нептун валят диаманти, но вече са направени реални опити, който дават доказателства на тази хипотеза, предаде Би Би Си. Двете планети-гиганти са съставени от газове в полутечно състояние, чиято температура достига няколко хиляди градуса. Атмосферата им е съставена предимно от хелий и […]
Снимка NASA