През какъв период се прави лазерна епилация

Венцислава

Премахването на досадните косъмчета от тялото може да се превърне в трудоемка, времеемка и неприятна за изпълнение задача. Понякога дори се налага ежедневно бръснене или пък отскубване с пинсета. Тези дейности могат да са неприятни и за мъжете, и за жените. От друга страна, всички искаме бляскаво гладка кожа с приятна мекота и сияен вид. Мнозина залагат на самобръсначката, която изисква честа употреба и ефектът бързо се разваля.

Затова днес все повече хора се насочват към иновативната лазерна епилация. Тя се провежда в няколко процедури, като използва лазерни импулси, за да разруши корените на космите в дълбочина и да доведе до дълготрайно обезкосмяване. Така кожата може да бъде постоянно гладка, без да се налага да я бръснете всеки ден. Лазерната епилация е траен резултат, който е безболезнен (или може да причини съвсем лек дискомфорт) при следване на необходимите съвети за безопасност.

Ефект от лазерно обезкосмяване се постига още от първата процедура, а дискомфортът отшумява след няколко часа. Извършва се само и единствено от специалисти. Прилагат се съвременни уреди с мощни импулси, които гарантират дълготраен резултат.

За кои зони е подходяща

Лазерната епилация обикновено се прилага най-вече върху краката и подмишниците. Там са най-неприятните за справяне косми и тези, които се премахват от почти всички. Съответно, това са и най-търсените процедури, но не и единствените. С лазерна епилация могат да се премахнат и космите от останалата част на ръцете. Също е подходяща за лице и брадичка. Мъжете могат да я използват за гръб и гърди. Допълнително, дамите могат да се възползват от депилация на интим зона.

През какъв период се прави и изисквания за лазерна епилация

Обикновено лазерната епилация се състои от осем процедури, между които трябва да измине определен период от време. Първо, трябва да се има предвид, че лазерната епилация, прилагана твърде скоро след предходна процедура, може да има неприятни резултати, дискомфорт и други странични ефекти. Второ, не бива да се прилагат методи за отскубване на космите с пинсети или кола маска между две процедури и поне три седмици преди първата процедура.

Общо взето, препоръката за оптимален срок между две процедури върви в диапазона 6-8 седмици. Това осигурява затвърждаване на ефекта с разредяване на космите, като същевременно се избягват потенциалните странични ефекти от твърде скорошно повтаряне на процедурата. Освен това времето от 6-8 седмици осигурява достатъчно време да протече цикълът на растеж на косъма, за да могат да се появят новите косъмчета, които лазерната епилация трябва да премахне. 

Как работи лазерната епилация

Първата процедура по лазерна епилация ще въздейства върху фоликулите на косъмчетата, които в момента са в активна фаза на растеж. Като направи това, тя ще ги унищожи посредством концентрирано лъчение. Причината да не е достатъчна само една процедура е че някои косъмчета няма да са в активна фаза по време на процедурата и, съответно, ще израстнат на дължина. Съответно, след това се налага допълнително облъчване. Именно това е и причината да не се препоръчват епилация, кола маска или отскубване с пинсета между процедурите – ако премахнете корена на косъма, няма как лазерът да ги премахне и те скоро отново ще се появят. Избягвайте и крем депилатори.

Next Post

Нов скандал с привърженици на "Възраждане" - България

Със звездата на Давид, с която евреите са белязвани по време на Втората световна война, осъмна витрината на бар в София днес. Всичко започва в събота, когато трима симпатизанти на „Възраждане” влизат в заведението, търсейки сметка защо по стените са закачени чужди, а не български знамена, предава NOVA. Според собствениците първоначално знамето на Аржентина провокирало […]
Нов скандал с привърженици на "Възраждане" - България

Може да харесате още