Кожената дамска раница: задължителна за всяко пътешестващо момиче

Венцислава

Дамските раници са страхотен аксесоар за градската среда, но също така са вещ от първа необходимост за пътуващите момичета. Те подхождат на всеки ежедневен тоалет и вършат работа във всяка ситуация, в която пътешественичките изпадат. Свежото момичешко излъчване на раниците ни вдъхновява непрекъснато да изследваме нови дестинации. Удобството, което предлагат, ни дава кураж да продължаваме да трупаме спомени и непознати досега емоции. Ако мечтаете да обиколите света, вземете с вас всички дамски кожени раници, с които разполагате – сега ще разберете защо.

Защо дамска раница, вместо чанта?

Обем за всичко необходимо

Нека да си представим, че се качвате на самолета и се отправяте към първата дестинация от скромния ви списък. След сравнително кратък полет пристигате в емблематичната столица на Франция с малък куфар и раница. Излизате навън и времето ви изненадва с лятна буря. Друг човек би почакал да спре дъждът, но вие сте подготвени. Изваждате малък чадър от черната кожена раница на гърба си и бързо се ориентирате от къде да хванете градски транспорт. Обядът ви е в безопасност, защото кожата си върши работата.
Когато пристигате в хотела, вече грее силно слънце, затова изваждате калъф със слънчеви очила от предния джоб на раницата. По-късно ваша приятелка има нужда от носна кърпичка и вие веднага се отзовавате. Какво още трябва да носи в себе си едно пътуващо момиче? Още самолетни билети, гримове, портфейл, бутилка вода… И сами се изненадвате колко много неща побира вашата дамска раница.

Правилна стойка

Сигурно се чудите какво е чувството да се качите до върха на Айфеловата кула с тежка дамска чанта на едното рамо. Някои от вас да са го правили и знаят, че не е нито лесно, нито приятно. Затова е измислена дамската раница – тя е практична, удобна и не по-малко стилна от чантата. Докато дойде време да се приберете на родна земя, ще установите, че стойката ви осезаемо се е подобрила. Чантата натоварва само едната част от тялото, докато раницата разпределя равномерно теглото и изпъва назад раменете. Презрамките се регулират, така че съвсем да забравите, че ви е на гърба. Затова раницата е правилният избор, когато трябва да вървите дълго време пеш и да носите доста тежък багаж със себе си.

Дамската кожена раница може да се използва като аналог на туристическата. Нищо не ви спира да посетите Седемте рилски езера с една такава на гърба, вместо обемната и не особено симпатична туристическа раница. Една доста по-практична и симпатична бяла кожена раница ще ви е напълно достатъчна за еднодневни походи сред природата или за пикник в градския парк.

Свобода на движението

Още една бонус точка добавяме в полза на дамската раница за свободата, която ни дава. Когато я носим на гърба си, ръцете ни са напълно свободни, за да държим с едната половинката, а с другата – детето. Можем да закусваме или обядваме в движение, да караме колело или да държим ръцете си в джобовете.
Ако пък се уморите от дълга разходка, можете да я преместите отпред на гърдите си или да я дадете на човека до вас. Половинката ви сигурно няма да е много развълнувана да носи дамската ви чанта, но за раницата по-лесно ще го убедите.

Поръчайте нова кожена раница за следващото си пътешествие на https://galdini.net/

Next Post

Пародонтоза - лечение има!

Пародонтозата е разпространеното наименование на “пародонтит” и е сред най-често срещаните заболявания, които засягат устата, като се нарежда на второ място след кариеса. В миналото се е смятало, че се проявява главно при хората над 35-годишна възраст, но днес то се наблюдава доста често и сред младите. Пародонтозата се изразява […]

Може да харесате още