ДПС изпраща 5000 походни легла за бедстващите хора в Турция – Свят

Венцислава

ДПС изпраща 5000 походни легла за бедстващите хора в Турция, съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на партията. Днес той проведе работна среща с посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок и екипа на посолството за координация на дейностите в подкрепа на пострадалите от опустошителното земетресение.

След 135 часа: Български спасители намериха жена под руините в Антакия

Днес леглата са били натоварени в четири камиона и са отпътували за Турция. До момента ДПС изпрати над 21 000 одеяла, съобщи по-рано днес заместник-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който координира дарителската акция на Движението.

До вчера ДПС транспортира още над 35 тира с помощи, над 140 тона храни – консерви и варива, над 102 тона дрехи, химически препарати, санитарни и хигиенни материали, памперси и детски храни и дрехи.

Партията разкри и дарителска сметка за набиране на средства, по която са събрани 700 000 лв. до момента, посочват от пресцентъра. Вчера лидерът на ДПС  занесе в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на хората там.

Официалният брой на загиналите в Турция и Сирия е над 33 000.

Next Post

Въоръжени искали да отвлекат бебето чудо в Сирия - Свят

Въоръжени бунтовници са искали да отвлекат бебето, родено под развалините на дома си след разрушителното земетресение в Сирия, предаде ДПА. Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че през последните 48 часа подкрепяни от Турция бунтовници са се опитали да отвлекат три пъти новороденото момиченце, което е едва на […]
Въоръжени искали да отвлекат бебето чудо в Сирия - Свят

Може да харесате още