Той ще ви унищожи: 6 черти на манипулатора – Любопитно

Венцислава

Манипулациите са част от всяка връзка, дори ако много се опитвате да бъдете честни един с друг, да не лъжете и да не сте токсични. Но някои партньори използват манипулация през цялото време, за да вдъхнат на избрания човек чувство за вина, дълг или съжаление. Такива отношения лишават от сила, не позволяват да се развиват и водят до депресивно състояние. Можете да разкриете манипулатора по тези 6 начина: 

Желание за контрол

За манипулатора е важно да открие и използва вашите слабости и чувствителност. За да направи това, той контролира партньора си, понякога имитира грижи, понякога уверява, че това му дава спокойствие. Токсичният партньор ще знае къде отивате, с кого, какво сте яли, за какво мислите, как прекарвате времето си без него. Той не оставя отговорите на въпросите си без токсични коментари, опитвайки се да обезцени живота ви.

Опит да ви изолира

За да бъдете максимално под негово влияние, манипулаторът се опитва да ви лиши от друга среда. Той усърдно настройва жената срещу роднини и приятели, моли да не ходи на срещи, защото ще се притеснява и ще бъде тъжен у дома, подчертава колко недостойни са вашите близки и, разбира се, само той може да оцени истински.

Промени в живота

Токсичният партньор ви води до факта, че определени навици или хобита пречат на връзката ви. Той може да предложи, че изобщо не трябва да работите и вместо да ходите на фитнес, можете да учите у дома. Хоби? Те просто отнемат времето, което бихте могли да прекарате заедно!

По този начин манипулаторът се опитва напълно да ви лиши от живот извън него.

Конкуренция

Основната мисия на манипулатора е да докаже, че не можете да се справите без него, че животът ви ще стане по-лош. За да направите това, партньорът по всякакъв начин подчертава, че е по-добър, по-успешен, по-реализиран и по-мъдър от вас. Повишиха ли ви заплатата? Той все още получава повече. Страхотен готвач ли си? Но тези ястия не могат да се сравняват с неговите кулинарни шедьоври.

Опит за подобрение

Всеки манипулатор си въобразява, че е Пигмалион, който може да оформи собствената си Галатея, жена без недостатъци, напълно отговаряща на нуждите му. Един мъж може да намекне, че трябва да отслабнете и да промените навиците си. Да, няма нищо лошо в съвета. Но манипулиращият партньор не просто дава препоръки, той умишлено ви обезценява, уверявайки, че само като се промените, ще станете струващи нещо.

Тишина

Манипулаторът обича да наказва с мълчание, карайки ви да се чудите от какво е недоволен партньорът. Такъв трик лишава почвата под краката ви, кара ви да се съмнявате в себе си, да губите самочувствие. Токсичният мъж не може да обясни какво го е наранило или наранило, или по-скоро не смята, че го заслужавате, така че предпочита да играе безкрайна игра. 

Храните, които да ядем за добро здраве и психика

Next Post

На фона на големи протести: Нетаняху влезе в болница за поставяне на пейсмейкър - Свят

Десетки хиляди израелци са участвали тази вечер в протестно шествие срещу съдебната реформа край Кнесета (парламента на Израел) в Йерусалим, а междувременно стана ясно, че премиерът Бенямин Нетаняху е влязъл в болница, за да му бъде поставен пейсмейкър, предадоха световните агенции. Бенямин Нетаняху с първи думи, след като беше приет […]
На фона на големи протести: Нетаняху влезе в болница за поставяне на пейсмейкър - Свят

Може да харесате още