Байдън: Свалените обекти не са китайски – Свят

Венцислава

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че няма нищо, което да свързва въздушните обекти, свалени над северните Съединени щати и Канада, с разузнавателните програми на която и да е страна, включително Китай.

„Все още не знаем точно какви са тези три обекта, но нищо, нищо в момента не показва, че те са свързани с китайската програма за шпионски балони или разузнавателни превозни средства на други страни“, каза Байдън в телевизионно обръщение към нация, предава .

Токио с остро предупреждение към Пекин: Подобна ситуация да не се повтаря

Оценката на разузнавателната общност е, че обектите най-вероятно са били балони, свързани с частни дружества или изследвания, поясни Байдън. Той добави, че планира да проведе разговор с китайския лидер Си Дзинпин.

„Очаквам да говоря с президента Си и се надявам, че ще стигнем до дъното на това“, заяви Байдън и допълни: „Не се извинявам, че свалих този балон“.

Байдън не уточни кога ще има евентуална среща между двамата лидери.

САЩ все още не знаят какви НЛО са свалили

Той каза, че САЩ ще продължат да се ангажират с Китай.

„Търсим конкуренция, а не конфликт с Китай. Не търсим нова Студена война. „Но не се извинявам и ще се конкурираме“, подчерта Бадън.

Next Post

Шест нови двойки се впуснаха в приключението „Един за друг“ - Любопитно

Истинско забавление с много комични ситуации предложи на зрителите новият епизод на любовното приключение „Един за друг“. Шест нови двойки се впуснаха във вълнуващата надпревара, за да затвърдят чувствата си и да надвият конкуренцията по пътя към победата. В предизвикателството тази вечер участниците трябваше да докажат, че дори, когато не […]
Александрина и Иван

Може да харесате още